Луцька прикордонниця б’ється не гірше за чоловіка, бо бере не лише силою. ВІДЕО

1
3
Луцька прикордонниця б’ється не гірше за чоловіка, бо бере не лише силою. ВІДЕО
Їй лише 20, а вона може задати фору нівроку більшим і старшим від себе хлопцям. Волинянка Софія Неділько вільно володіє всіма прийомами боксу й кікбоксингу й двічі ставала чемпіонкою світу і здобувала срібло. У цьому спорті вже 7 років.

Історію успіху волинської прикордонниці Софії Неділько розповів журналіст Андрій Гнатюк у своєму сюжеті.

Щойно з’являється вільна хвилина, Софія біжить у спортзал. Ну а в робочий час на КПП першою зустрічає й перевіряє авто на наявність вибухівки.

Дівчина служить у Луцькому прикордонному загоні, де її спортивні навички конче потрібні. І хоча на службі їх не застосовувала, в житті оборонятися доводилося.

Софія вловлює все миттєво, каже її тренер Андрій Подвальний. Він тепер мусить реагувати швидко, щоб не пропустити удар від учениці, бо бере вона не стільки силою, скільки розумом.

"Софія дуже швидко справилася з базовим рівнем технічної підготовки, – розповідає Подвальний. – До технічної не менш важлива тактична підготовка. Тобто склад розуму. Вона прораховує своїх суперників, змушує їх помилятися. Ці помилки Софія використовує проти суперника".

У Софії, каже Андрій Подвальний, від природи хороші дані. Добра швидкість реакції. Під час поєдинку вона не панікує, як буває, інші спортсмени. Якщо навіть поєдинок йде не за її планом, вона швидко до цього пристосовується, змінює тактику і переводить бій в ту манеру, що їй підходить. Це робота на зустрічних атаках, високий темп поєдинку.

Це й стало причиною, чому тренер пустив Софію у цей спорт, хоча сам проти жіночого боксу. Та й Софія не планувала ставати у спаринги, адже у неї вже був непоганий послужний список: веслування, велоспорт. Просто хотіла володіти ще й бойовим мистецтвом.

"Спочатку казала: ніколи битися не буду. Як дівчина буде битися? Не уявляла. Але перші спаринги, перші напрацювання мені дуже сподобалися. Адреналін – дуже хороше відчуття", – зізнається Софія.

"Якщо людина хоче, незважаючи, це жінка, чи чоловік, ти маєш підтримати", – каже тренер.

Софія розповіла, як їй не хотілося, але просила, щоб ставили у спаринг зі старшою кандидаткою в майстри спорту, бо тоді могла відточувати всі удари.

Бокс із хлопцями пішов на користь. Бо вони випробовували дівчину на витривалість.

Детальніше в сюжеті Андрія Гнатюка:



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А не краще вийти заміж, прати пелюшки і варити чоловіку смачні квасолеві супи?..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні