«Я не став нічиїм слугою», – Рябошапка виступив у Верховній Раді. ВІДЕО

3
11
«Я не став нічиїм слугою», – Рябошапка виступив у Верховній Раді. ВІДЕО
5 березня Верховна Рада України зібралася на позачергове засідання аби розглянути питання про висловлення недовіри генеральному прокурору Руслану Рябошапці. Перед розглядом питання генпрокурор виступив перед народними депутатами. Повідомляє 24канал.

“Я не знаю, яким буде рішення, але здогадуюсь. Та я хочу, користуючись нагодою, звернутися до людей. 28 років українська прокуратура була інструментом тиску та політичних репресій. У цьому залі є люди, які відчули це на собі”, – заявив генеральний прокурор.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Рада звільнила Рябошапку з посади Генерального прокурора.

За його словами, протягом усього часу незалежності Генеральна прокуратура України не мала жодної довіри людей та була джерелом власного збагачення для “обраних”.

“Як наслідок – олігархи у прокурорських погонах. Ми ж робимо реформу прокуратури, яка вже увійшла в історію України. Ніколи раніше за 28 років прокуратура не зазнавала такого масового чищення та оновлення. 725 прокурорів, які не пройшли тест на фаховість і доброченсість, були звільнені”, – підкреслив Рябошапка.

Виступ Руслана Рябошапки: дивіться відео



Він також переконує, що ті прокурори, які залишилися, почали більше цінувати свою професію. Насамперед через те, що вони нарешті змогли відчути власну незалежність.

“Всього третій місяць з цих 28 років нова прокуратура живе за законом. Тому я стою у цій залі, і саме тому стоїть питання моєї відставки. Через те, що ті, кого ми позбулися, хочуть повернутися і жити далі, як жили ці 28 років”, – заявив очільник Офісу генпрокурора.

Крім того, Руслан Рябошапка перерахував результати діяльності оновленої прокуратури за останні 3 місяці:

катування правоохоронцями громадян:
відкрито 27 проваджень, 7 правоохоронців притягнуто до кримінальної відповідальності;

незаконна вирубка і продаж лісів:
понад 3 тисячі кримінальних справ, понад 60 осіб притягнуто до відповідальності, а в судах понад 300 обвинувальних актів;

нелегальний гральний бізнес:
припинено діяльність понад тисячі незаконних закладів;

про гроші, вкрадені в українців:
притягнуто до відповідальності власників 12 банків, які вкрали 13 мільярдів гривень; прокуратура знає, як повернути і самі гроші;

боротьба з корупцією:
відкрито понад 1 тисячу 200 справ проти корупціонерів, майже 900 очікують на суд;

повернення захоплених земель, лісів та підприємств:
повернуто 29 елеваторів, 10 тисяч гектарів земель і понад 5 мільярдів гривень;

злочини пов’язані з війною:
притягнуто до відповідальності 86 осіб, ще 40 очікують на суд, а 27 – вже відбувають покарання.

“Ми не втратили жодної справи, ми не втратили жодного дня розслідувань. І зараз майже кожного тижня ми відправляємо до суду нові справи, притягуємо до відповідальності нових осіб”, – наголосив Руслан Рябошапка.

Він заявив, що постанова, внесена ініціаторами, побудована на відвертій брехні і маніпуляції. Мовляв, його не цікавить думка депутата Максима Бужанського про реформу прокуратури.

“Для мене найкращою оцінкою є лист батька Катерини Гандзюк, у якого нарешті з’явилася надія, що вбивці його доньки будуть покарані. Я не став нічиїм слугою. Я був і є незалежним, а незалежного прокурора не можна змусити – його можна тільки звільнити. Я йду, але йду для того, щоб повернутися”, – заявив генпрокурор і покинув сесійну залу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Большинство из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится искать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас:
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/kurs-dollara-v-ukraine.html
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю ТВ!!! И считаю его Злом, так как вся информация преподносится так как нужно правительству. А мы это кушаем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте нежелательные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/
Відповісти
Как и многие наши украинцы искал как уехать в Польшу и найти работу.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много роликов на Ютубе, но больше всего мне понравился ресурс https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом работы в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/rabota-v-polshe-na-zavode.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні