«Забудова буде знесена», – у Луцькраді розказали про долю багатоповерхівок на Набережній

6
-3
«Забудова буде знесена», – у Луцькраді розказали про долю багатоповерхівок на Набережній
Багатоповерхівки в межах історичних ареалів, які сьогодні погодили депутати Луцької міської ради, в майбутньому підлягають знесенню.

Про це стало відомо у четвер, 5 березня, на пленарному засіданні позачергової сесії Луцькради.

Нагадаємо, 26 лютого, депутати розглянули проєкт рішення про погодження меж історичних ареалів, які визначені в проєктно-вишукувальній документації «Історико-архітектурний опорний план з визначення зон охорони пам’яток культурної спадщини та меж і режимів використання історичних ареалів міста Луцька Волинської області».


Сьогодні скликали позачергову сесію, аби розглянути єдине в порядку денному питання – затвердження меж історичних ареалів Луцька. Під час першого голосування проєкт рішення не набрав потрібну кількість голосів. Його підтримав 21 депутат. На першому повторному голосуванні обранці громади 22 голосами таки ухвалили рішення.

Під час обговорення проєкту рішення депутат Луцькради Олександр Кравченко зауважив, що до переліку об’єктів, які увійшли до історичних ареалів відносяться і багатоповерхівки на вулиці Набережній. Мовляв, у документах чітко зазначена дозволена висота будівель – не вище чотирьох поверхів.

«Як я можу голосувати за документ, який вже не відповідає дійсності? Я бачу, що тут є прогалини. Там само драмтеатр, який стоїть в центрі, вищий, ніж має бути», – сказав Кравченко.

Заступник начальника відділу охорони культурної спадщини Луцької міськради Петро Троневич пояснив: «На карті високі будинки зафарбовані чорним кольором і записані як «дисонуюча забудова». Тобто ця висотна забудова буде знесена після того».

За його словами, дисонуюча забудова – це забудова, після зношення якої надається дозвіл на її реконструкцію.

«Ця забудова буде знесена в майбутньому, коли термін її придатності для використання завершиться, бо вона дисонуюча», – зауважив посадовець.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Біг-бен на театральній площі теж знесуть?
Відповісти
Чорнуха набудував,а Троневич і Ко будуть валити.І,як це має виглядати зі сторони?
Відповісти
Це як,чекати п'ятдесят років поки будинки постаріють?А яким місцем думали коли давали дозвіл на такі будинки?! Може треба і того чиновника який дав отой дозвіл теж варто покарати,тільки тепер а не через п'ятдесят років!
Відповісти
Fucking fake. Ось так треба називати подібні новини
Відповісти
То ці розумники і драмтеатр знесуть. Чи як? Геть знахабніли. Хворі на голову.
Відповісти
То ці розумники і драмтеатр знесуть. Чи як? Геть знахабніли. Хворі на голову.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні