Волинянин вирощує саджанці елітних сортів дерев

1
-2
Волинянин вирощує саджанці елітних сортів дерев
Олег Курдельчук із Борохова Ківерцівського району п’ять років плекає саджанці плодових дерев та ягідних кущів. Чоловік за фахом – агроном, тому відноситься до цієї справи професійно і відповідально.

«Раніше я працював на Липинській сортодослідній станції. Але звільнився, бо не влаштовувала зарплата. Вирішив займатися улюбленою справою самостійно. Дерева, які я пропоную на продаж, ростуть і плодоносять у нас вдома. Це – найкраща реклама», – каже Олег Курдельчук.

За словами агронома, він пропонує переважно високорослі дерева, із карликових – лише яблуні та груші. Загалом асортимент у розсаднику чималий: абрикоси, персики, алича, сливи, вишні, черешні, порічки, смородина. Усі сорти адаптовані до волинського клімату. Господар не лише реалізовує саджанці, а й консультує покупців, як доглядати за молодим садом.

До речі, Олег Курдельчук каже, що у березні вже можна висаджувати в землю молоді деревця. Адже земля ще має достатньо вологи, щоб саджанці вкорінилися. Незначні морози їм не страшні. А от пізніше вологи може бракувати. І якщо деревця і кущі не поливати, вони можуть загинути.

Агроном із Борохова дав нашим читачам кілька дієвих порад по догляду за садом. Щойно середньодобова температура встановиться на рівні понад 5 градусів тепла, обприскати плодові дерева бордоською сумішшю з вапном. До цвітіння обробити сад Чемпіоном, додавши Бі-58.

Після цвітіння скористатися Актарою, Конфідором чи Децисом. Олег Курдельчук радить змінювати препарати, бо шкідники до них звикають і пристосовуються.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Агроном, є агроном.Без "хімії" врожаєм забезпечити не може.Нехай ті фрукти сам і їсть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні