У Луцьку на проспекті Волі кронують дерева. ФОТО

0
1
У Луцьку на проспекті Волі кронують дерева. ФОТО
У Луцьку на проспекті Волі кронують дерева. Ці роботи – один з етапів підготовки до реконструкції проспекту.

Про це повідомили на сайті Луцької міськради.

У рамках підготовчих робіт до реконструкції проспекту комунальники здійснюють формувальну обрізку дерев. Очікують, що завдяки такій обрізці естетичний та санітарний стан зелених насаджень на проспекті Волі вдасться значно поліпшити.

Майстер дільниці зеленого будівництва КП “Парки та сквери міста Луцька” Валерій Тутейко розповів, що останній раз дерева тут обрізалися більше 10 років тому, через що проблеми із санітарним станом зелених насаджень з часом накопичились. Однією з таких проблем є поширення омели — рослини-паразита, який поступово вбиває здорове дерево.

Під час формувальної обрізки спеціалісти комунального підприємства намагаються максимально усунути усі можливі “хворі” елементи дерева, щоб надалі воно росло та розвивалось.

Майстер зазначив, що процедура формувальної обрізки не шкодить дереву, а навпаки — сприяє здоровому та естетичному розвитку. Обрізка передбачає чищення 1/3 крони, та проводиться на початку весни або ж восени. Окрім того, таку процедуру необхідно проводити хоча б кожних 5 років, інакше на дереві з’являтимуться загрубілі гілки, які в подальшому складніше буде привести до естетичного вигляду.

Що стосується зелені та листяного покриву, то вони відновляться досить швидко, і вже за якийсь час око лучан милуватимутиме оновлений проспект Волі. Передбачається, що формувальну обрізку проведуть для усіх дерев на проспекті.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні