Подружжя українців продавало по всьому світу фальшиві ліки для онкохворих

1
0
Подружжя українців продавало по всьому світу фальшиві ліки для онкохворих
Сімейне подружжя українців організувало виробництво фальшивих ліків і продавало їх на увесь світ. У разі доведення провини в суді фігурантам справи загрожує довічне ув’язнення.

Про це йдеться у сюжеті програми «Гроші», передає УНІАН.

Зазначається, що фальсифікат продавали у 18 країнах: Туреччині, Індії, США, Росії, Білорусі, тощо.

Журналісти нагадали, як в серпні 2018 року в «Борисполі» затримали одного з кур’єрів злочинного угруповання, що займалось підробкою ліків.

Чоловік намагався провезти у своїй валізі підроблені препарати, загальна вартість яких оцінювалась у 75 тисяч доларів. Мова йшла про препарати для онкологічно хворих. Експерти попереджають, що такі ліки підробляють найчастіше, адже вони найдорожчі.

Прокурор Валерій Зимогляд, який веде справу, розповів журналістам, що злочинна група почала працювати приблизно у 2016 році. За версією слідства, організацією керували три особи: чоловік з дружиною, а також житель Києва, який наразі затриманий у США.

Слідчі вважають, що останній отримував в Україні ліки та розповсюджував їх в Америці. Інші фігуранти слідства – подружня пара, сидять вдома в Києві з електронними браслетами. Чоловік – лікар, в минулому працював в фармкомпанії.

Жінка – працівник сфери освіти. Після викриття кур’єра в аеропорту почалось стеження і за іншими. Правоохоронці накрили типографії організації по усьому Києву. В елітній квартирі подружжя знайшли наліпки, пляшки та коробки для пакування фейкових медпрепаратів У «бізнесменів» знайшли і готівкові кошти в еквіваленті 370 тисяч доларів. На майно фігурантів справи наклали арешт.

За даними слідства подружжя володіло майном (готівкою, елітними авто, тощо) на два мільйони доларів. Адвокат фігурантів справи Дмитро Онученко у спілкуванні з журналістами стверджує, що питання полягає не в тому, звідки у його підзахисних такі гроші, а в тому, чи є постраждалі від їх діяльності.

За його словами, подружжя вело бізнес у сфері нерухомості. Наразі у справі як потерпілі проходять 13 міжнародних фармкомпаній.

Журналісти наголошують: мало хто хоче здавати на експертизу ліки, які були придбані за величезні кошти. На жаль, довести, що пацієнт помер не через хворобу, а саме через фальсифікат, буває дуже складно.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До довічного сволоту!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні