--> Великий піст – 2020: голубці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Великий піст – 2020: голубці

1
4
Великий піст – 2020: голубці
З пшоном
Головка капусти, 200 г цибулі, 200 г моркви, 1 скл. пшона, 3 ст. ложки олії, 80 г томатної пасти, зелень, спеції
Пшоно ретельно промити, підсмажити на сковороді, залити 2 скл. окропу, додати 1 ст. ложку олії. Довести до кипіння, закрити щільно кришкою та відставити.
Цибулю і моркву спасерувати в олії, додати в охолоджене пшоно, приправити зеленню та спеціями. Готовий фарш загортати у капустяне листя. Голубці викласти в каструлю, залити підсоленою водою з томатною пастою. Поставити у духовку на 40-50 хв.

Холодні з овочами
Підготувати листки капусти, як на звичайні голубці. Бажано вибирати маленькі, а великі розрізати. Начинити підготовленим фаршем із підсмаженої моркви та цибулі (додати у фарш часник, сіль, перець, коріандр). Голубці щільно скласти в емальовану чи скляну каструлю і залити маринадом: на 1 літр води – 150 г олії, 100 г оцту, 2 ст. ложки солі, 2 ст. ложки цукру. Голубці викласти в посудину і поставити під гніт. Через три дні страва готова до споживання. Зберігати їх можна навіть два тижні. До речі, начинку можна робити і з моркви по-корейськи.

Холодні з грибами
Відварити головку капусти, розібрати на листки, зрізати потовщення. Пересмажити на олійці цибулю, моркву та гриби. Посолити, поперчити, загортати в листки й складати конвертиками. Викласти щільно в каструльку, залити маринадом з огірків чи помідорів. Накрити та покласти зверху гніт – трилітровий слоїк із водою. Через добу можна споживати.

З рибою
Для фаршу відварити рис, засмачити підсмаженою цибулею і морквою. На 1 л рису беруть 4 банки консервованої сардини. Додати спеції, гарно вимішати. Загортати фарш у підготовлені листки. Голубці викласти у каструльку, залити водою з томатною пастою, приправити овочевою засмажкою. Тушкувати 10-15 хвилин.

З гречкою
Відварити три частини рису і одну – гречки. Попередньо замочені гриби відварити і змолоти. До фаршу додати засмажку, спеції. Вимішати і формувати голубці. Готову страву залити заправкою з води і томатного соусу, запікати в духовці 10-15 хвилин.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Почався справжній піст на цілий рік
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні