--> Люди не мають доступу до могил рідних: у місті на Волині кладовище вичерпало ресурс. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Люди не мають доступу до могил рідних: у місті на Волині кладовище вичерпало ресурс. ВІДЕО

0
-2
Люди не мають доступу до могил рідних: у місті на Волині кладовище вичерпало ресурс. ВІДЕО
Ковельчани не мають належного доступу до могил своїх рідних на міському кладовищі: ґрунтові доріжки на нових секторах цвинтаря - у воді та багнюці.

Про це розповіла Суспільному Волині майстер ритуальної служби комунального підприємства “Добробут” Галина Нагорова.

Міське кладовище практично вичерпало свій ресурс потребує розширення, каже працівниця:

"Взимку воно не так відчувається, коли морози. А нинішня зима тепла, тому жаліються люди, що не пройти і не проїхати. А люди до нових поховань ходять майже кожен день. Я написала доповідну записку на ім’я директора, щоб вжили якісь заходи, бо багато нарікань від відвідувачів кладовища".

Директор комунального підприємства “Добробут” Ігор Михалевич розповів, нові сектори для поховань на кладовищі частково вимощувались піском та ґрунтом. Ситуацію, за його словами, ускладнила цьогорічна тепла зима та дощі. Для поточного ремонту цвинтаря потрібні додаткові бюджетні гроші.

"Сьогодні, після скарг від жителів Ковеля та району, я написав лист на управління капітального будівництва про потребу в проведенні поточних ремонтів доріг в цілому по кладовищу. Зокрема, по цьому сектору та інших, для вимощення цих доріг. Наше підприємство не може проводити такі ремонти за свої кошти, у нас це не передбачено в тарифі. Не знаю, як там поведуть себе депутати: якщо вони дадуть згоду на фінансування ремонту, то ми підсиплемо ґрунт і буде трохи краще", – зазначив Ігор Михалевич.

Мешканці Ковеля мають різні думки з цього приводу:

Ковельчанка Світлана каже – благоустрій на цвинтарі її влаштовує.

"Асфальт вони тут хочуть, що вони ще хочуть? Людей багато помирає, місця мало, кожен тулиться один біля одного. Вже нічого не зміниш: людина померла, прийшли, провідали" – розмірковує жінка .

Інша відвідувачка пані Галина, вважає, що кладовище збудоване нераціонально. "Це не місце для кладовища... Та й система у нас така. Потрібна кремація. Це не вихід - от таке кладовище" – висловила думку вона.

Кладовище у Ковелі майже вичерпало свій ресурс. Торік, на прохання міської влади, уряд дозволив розширити територію цвинтаря за рахунок земель державної власності лісогосподарського призначення. Проект відведення земельної ділянки площею 10 гектарів до сьогодні погоджують у столичних кабінетах, розповів директор комунального підприємства Ігор Михалевич.

Лист від керівника комунального підприємства «Добробут» з проханням посприяти в ремонті дороги в управлінні житлово-капітального будівництва міської ради отримали, розповів Суспільному начальник Андрій Стернійчук. За його словами вивчають кошторис, йдеться орієнтовно про 200 тисяч гривень.

Це питання розглядатимуть на наступній сесії Ковельської міськради, яка відбудеться в останній четвер березня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні