Лідер гурту «Бумбокс» розповів у Луцьку історію створення пісні на слова Лесі Українки. ВІДЕО

0
4
Лідер гурту «Бумбокс» розповів у Луцьку історію створення пісні на слова Лесі Українки. ВІДЕО
Вокаліст і продюсер гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк розповів у Луцьку, як вирішив покласти на музику вірш Лесі Українки. І як зняли відео, в якому поєднали дві пісні: «Твій номер» і «Плющ».

«Читаючи цього вірша, я почув мелодію в голові і вирішив покласти його на музику. Мав ту мелодію. А потім, коли ми працювали над альбомом, тогочасний саундпродюсер і гітарист Олег Аджикаєв запропонував аранжування під якусь іншу пісню. Він перебирав акорди і каже: «Слухай, можна зробити пісню». Ми зробили з цього пісню «Плющ», – розповів Андрій Хливнюк на пресконференції в Луцьку 28 лютого перед концертом гурту.

Нагадаємо, 24 грудня 2019 року вийшов кліп на пісні «Твій номер» і «Плющ» – п’яте відео Бумбоксу, випущене в рамках промокампанії альбому «Таємний код: Рубікон».

Записуючи пісню, Андрій Хливнюк планував, що це буде дует – акустична гітара і вокал.

«Як одна із звичайних рис наших альбомів, коли останньою піснею альбому є якась акустична пісня. Але знайшлися люди цікаві, які записали і скрипки, ще тут лунає струнний квартет», – розповів артист.

За його словами, у пісні «Плющ» лунає звернення Лесі Українки до її коханого, просто перекладене на сьогодні.

«І чому б воно не було зверненням навпаки – чоловіка до жінки? Цей вірш, як на мене, не має статі. Але метафори, які там використані, стали класичними для світової поезії. До такої глибини не так-то дострибнеш в наш час. Чи багато знайдеться людей, які це отримували вже тепер не в листах, а в СМС? Такі вірші до себе? Думаю, ні. Популяризуючи це, є шанс, що якась кількість людей побачить там себе і отримає недоотримане, в тім числі я», – прокоментував Андрій Хливнюк.

Щодо поєднання в одному відео двох пісень, то це була ідея режисера Станіслава Гуренка і продюсера Олексія Сагомонова, зазначила пресагент гурту Ольга Черткова.

«Там два настої в одному відео. Це як експеримент. Ми вирішили протестувати. Кожен бенд мріє у величезному ангарі зіграти, щоб там відбулась якась вечірка, щоб друзів навколо були. Це було щось на зразок цього. Це було космічно гарно. І там дійсно були наші друзі, які приїхали на автомобілях, які стояли навколо сцени. Це був дуже цікавий досвід. І от зараз маємо таке відео», – розповіла Черткова.

Андрій Хливнюк називає цей досвід вдалим. «Хоча б тому, що я отримую багато відгуків своїх знайомих і тих, які не люблять «Бумбокс», – сказав Хливнюк.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні