Лучанин пропонує навчити комунальників кронувати дерева, як в інших містах

1
5
Лучанин пропонує навчити комунальників кронувати дерева, як в інших містах
У Луцьку пропонують провести навчання з належного кронування дерев серед відповідальних служб та затвердити правила обрізання дерев у місті.

Таку петицію зареєстрував 28 січня у Луцьку Михайло Верпучинський.

"У зв'язку з наближенням весняної пори, як найсприятливішої для кронування дерев, виявлення перших випадків неналежного обрізання гілок у поточному році та численних порушень вищезазначеного процесу в минулі роки, прошу вас розробити та затвердити єдині правила (рекомендації) кронування дерев у м. Луцьку, організувати та провести ряд заходів із навчання відповідальних служб обрізанню гілок без шкоди для їхнього стану та зовнішнього вигляду міста", – йдеться у тексті петиції.

Автор нагадує, що раніше МОЗ України вже був підготовлений проєкт наказу «Про внесення змін до Державних санітарних норм і правил утримання територій населених місць», згідно з яким рекомендувалося заборонити омолоджувальне обрізання дерев.

"Така необґрунтована робота не лише зменшує розмір крони дерев, погіршує процес очищення повітря, а й значно зменшує площу затінених територій, що здатні на кілька градусів знизити температуру повітря під час літньої спеки", – зазначено в петиції.

Подібні правила та навчання, додає Михайло Верпучинський, вже було успішно реалізовано в інших містах України, зокрема Кропивницькому та Львові.

Так, в Кропивницькому було рекомендовано при обрізанні гілок застосовувати принцип максимального збереження крони, заборонити одноразове обрізання більш як 30% крони дерев.

Розроблені правила містили приписи, рекомендації та ілюстрації стосовно підняття крони, її пониження, прорідження та обрізування дерев під лініями електромереж.

"Мешканців міста дуже непокоїть кількість та стан зелених насаджень у Луцьку, тому прошу вас відреагувати та належним чином нормувати це питання", – йдеться у звернення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не обрізання, це знущання над деревами!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні