--> Великий піст – 2020: страви вихідного дня | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Великий піст – 2020: страви вихідного дня

0
4
Великий піст – 2020: страви вихідного дня
Салат із грибами
Банка маринованих шампіньйонів, товчений часник, пачка житніх сухариків, 2 свіжі помідори. Гриби розрізати навпіл, помідори без серцевини подрібнити кубиками. До смаку посолити, поперчити. На бажання у цей салат можна додати консервований зелений горошок або кукурудзу. Заправити майонезом.

«Молода картопля»
Варену «в кожушках» картоплю ще теплою змолоти на м’ясорубці. Посолити, додати кілька ложок крохмалю і добре перемішати. З підготовленої маси сформувати кульки різного розміру (так «картопля» виглядатиме як справжня). Варити у кип’яченій підсоленій воді, обережно виймати шумівкою, бо «картопля» ніжна. Полити підсмаженою на олії цибулею, посипати кропом.

Підлива з грибами
Сухі гриби вимочити і дрібно порізати соломкою. Відварити. На сковорідці підсмажити моркву, цибулю. Додати їх до бульйону з відвареними грибами. На сухій сковорідці підсмажити 3-4 ложки борошна, додати трохи олії і грибного бульйону. Все це ретельно перемішати і вилити у каструлю з грибами. Сіль, перець, лавровий листок – за смаком.

Лаваш із грибами
1 листок лаваша, 300 г печериць, цибулина, морквина
Гриби та цибулю порізати плястерками, моркву натерти на тертці з великими отворами. Обсмажити їх на олії до готовності. Коли суміш вистигне, перетерти в блендері на пюре. Викласти масу на лаваш та згорнути в рулет (краще під лаваш підкласти рушник або харчову плівку – так зручніше згортати). Готовий рулет замотати в харчову плівку та покласти в холодильник на 2-3 год. Перед подачею порізати на порційні шматочки.

Лаваш по-домашньому
200 г води, 0,5 ч ложки солі, 350 г борошна. Замісити тісто і розділити на 8 частин. накрити рушником і відставити на півгодини. Розкачувати тоненькі пляцки, наколювати виделкою. Випікати 1,5-2 хвилини за 250 градусів. Викладати на мокрий рушник і змащувати водою.
З таких коржиків можна готувати торт "Наполеон".

Пельмені з рибою
Для тіста: 3 скл. борошна, 1 скл. води, 2 ст. ложки олії, 1 ч. ложка солі
Для начинки: 1 кг риби, 2-3 цибулини, 1 ст. ложка лимонного соку, сіль, спеції. Замісити тісто й відставити на півгодини. Тим часом приготувати фарш. Рибу звільнити від кісток і змолоти, цибулю натерти. Збризнути лимонним соком і приправити спеціями, гарно вимішати.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні