Великий піст – 2020: смаколики до чаю

0
-2
Великий піст – 2020: смаколики до чаю
Пиріжки
1 л води, 1 скл. цукру та 1 скл. олії – заварити. Як схолоне, вилити в миску та додати 100 г дріжджів. Замісити тісто й винести на холод. Як підійде, виробляти пиріжки й змазувати міцним солодким чаєм. Дуже смачні пироги виходять із замороженими ягодами.

Вітамінна начинка для пирогів
Відварені або спечені червоні буряки обібрати, пропустити через м’ясорубку. Окремо відварити чорнослив і теж пропустити через м’ясорубку (його можна замінити відвареними сушеними яблуками). Начинку присмачують ванільним цукром і корицею.

Медовий пляцок
По 1 скл. цукру та води, 2 ст. ложки меду, 1 ч. ложка соди, 1/2 ч. ложки порошку для печива, 2 ст. ложки какао чи розчинної кави, по 1/2 скл. розпарених родзинок, посічених горіхів, олії і варення, борошно.
У миску насипати цукор, налити воду та олію, трохи нагріти, додати мед. Коли мед і цукор розчиняться, всипати соду, каву, вимішати ложкою, щоб не було грудочок. Додати родзинки, горіхи, борошно та порошок для печива. Тісто має бути густим, як сметана. Форму застелити пекарським папером або змастити олією і посипати борошном. Холодний пляцок розрізати навпіл, перемастити медом або джемом, посипати пудрою.

Пиріжки-квіточки
Відварити "в кожушках" 3-4 картоплини. Охолоджену бульбу обібрати і натерти на тертку з великими отворами.
50 г дріжджів покришити і залити 300 г теплої води. Картоплю перететрти з 1 кг просіяного борошна, додати 100 г цукру, 100 г олії, 1 ч ложку солі, пачечку ваніліну. Наприкінці влити дріжджі і замісити еластичне тісто. Відставити на 2 години.
З тіста формувати джугитики, з яких виробляти квіточки (можна намотувати на палець). Пиріжки повинні підрости на бляшці 15 хвилин. Потім змастити їх поливкою: у 100 г води розчинити 1 ст ложку цукру.
Зверху можна оздобити посипкою: 100 г борошна перетерти з 50 г цукру і 50 г олії. Або просто посипати кунжутом чи маком.


Халва
400 г почищеного соняшникового насіння (не обсмажувати), 200 г арахісу (обсмажити), 100 г меду, ванілін. В чаші блендера змолоти горіхи та насіння, влити мед, додати ванілін. Все добре вимішати руками. Сформувати ковбаску, загорнути у харчову плівку, поставити в холодильник, щоб застиг мед. Така халва має дуже ніжну структуру. Виходить 700 г смаколика.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні