У Рівному шпиталізували жінку з підозрою на коронавірус

0
-1
У Рівному шпиталізували жінку з підозрою на коронавірус
Жінку, яка нещодавно повернулася з Італії, госпіталізували в інфекційне відділення у Рівному.

Про це пише РадіоТрек.

Пацієнтка сама звернулася до медиків, розповіла головний лікар відділення Галина Максимчук. У неї підвищена температура тіла та висипання на руках. Жінка була у Мілані, де зараз карантинна зона. Нині її помістили у бокс із окремим входом та санвузлом.

В управлінні охорони здоров'я Рівненської облдержадміністрації повідомили, жінка, яка нещодавно повернулася з Італії, перебуває нині в інфекційному відділенні КНП «Центральна міська лікарня» РМР.

Нажахана тим, що Мілан, де вона була знаходиться у карантинній зоні, жінка сама звернулася до лікарів. У пацієнтки дрібна висипка на руках. За її словами, у неї й раніше траплялися алергічні прояви. Температура тіла 37, 2 градуси.

Головний лікар відділення Галина Максимчук розповідає, що пацієнтка перебуває в боксі із окремим входом та санвузлом. Це вже четверта пацієнтка, котру обстежують лікарі після прибуття з Китаю та Італії.

Загалом в інфекційному відділенні лікарні є 11 відремонтованих боксів, куди у разі необхідності можуть помістити пацієнтів з підозрою на коронавірус. У наявності 25 костюмів для медперсоналу, понад 100 одноразових халатів, респіраторів, окулярів. Галина Максимчук стверджує, що медперсонал у відділенні підготовлений до роботи в екстремальних умовах.

“Я постійно розповідаю про нові накази, нововведення, рекомендації. Медикам дуже допоміг останній наказ МОЗу, де добре прописано симптоматику нового захворювання", – каже Галина Максимчук.

Наразі у відділенні облаштовують палату інтенсивної терапії. З міського бюджету на ці цілі виділено майже 1 млн.грн. Наразі триває ремонт, тендер на закупівлю апарату штучної вентиляції легень. Хворі на важку пневмонію після грипу так само потребують інтенсивної терапії, а що вже казати, коли насувається загроза коронавірусу, пояснює головний лікар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні