Купив техпаспорт на ОLХ: волинянина оштрафували через несправжні документи

0
6
Купив техпаспорт на ОLХ: волинянина оштрафували через несправжні документи
Нововолинцю придбав техпаспорт на ОLХ суд призначив штраф.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду від 24-го лютого, пише Буг.

У Нововолинську працівники поліції зупини водія та виявили у нього підроблене свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. З’ясувалося, що чоловік в Польщі купив автомобіль «Volkswagen Passat» і не маючи коштів на реєстрацію, водій вирішив замовити підроблений техпаспорт на сайті ОЛХ.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 4-го квітня 2018-го року у Республіці Польща по дорученню чоловік придбав автомобіль «Volkswagen Passat». З метою користування ним на території Польщі та за її кордоном на термін один рік.

У подальшому, коли виникла необхідність у реєстрації автівки в базі даних МВС, то чоловік не маючи на це грошових коштів, вирішив придбати підроблені документи, які б він міг видавати за дійсні.

У кінці березня 2019-го року правопорушник на сайті ОЛХ знайшов повідомлення про виготовлення документів, зателефонувавши невідомому чоловікові здійснив замовлення на свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Після цього в Нововолинську невідомий чоловік за грошову винагороду передав правопорушнику свідоцтво, видане ВРЕР ДАІ м. Рівне ВДАІ УМВС України у Рівненській області.

22-го квітня 2019 року по вулиці Святого Володимира на вимогу співробітників поліції чоловік пред’явив вказаний документ, усвідомлюючи, що він є підробленим, тим самим використавши його.

Дії чоловіка кваліфіковані за ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа).

Під час досудового розслідування чоловік повністю визнав свою винуватість та не заперечував обставин вчинення інкримінованого йому злочину.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, призначив йому покарання у виді штрафу 850 гривень та скасував арешт на автомобіль «Volkswagen Passat».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні