--> Навпіл зі спільником: на Волині поліцейські вимагали хабаря | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Навпіл зі спільником: на Волині поліцейські вимагали хабаря

0
2
Навпіл зі спільником: на Волині поліцейські вимагали хабаря
У Володимирі-Волинському затримали двох поліцейських, які вимагали 5 тисяч гривень у водія.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили працівнику Володимир-Волинського відділу поліції та його спільнику про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб.

Слідство встановило, що увечері 09 січня 2020 року на одній із вулиць Володимира-Волинського поліцейський зупинив авто за порушення Правил дорожнього руху.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Володимирі-Волинському на отриманні хабаря затримали двох поліцейських

Правоохоронець вилучив у водія посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і сказав, що, аби уникнути адміністративної відповідальності, той має надати 5 тис. грн.
Проте передавати кошти необхідно не тут і зараз самому поліцейському, а згодом – його знайомому.

І от увечері 25 лютого 2020 року водій, який перед тим звернувся із відповідною заявою у правоохоронні органи, передав гроші та отримав назад свої документи.

Спільника правоохоронця одразу ж затримали. І йому, і поліцейському повідомлено про підозру у вчинені цього злочину. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Зауважимо, що за одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане із вимаганням, санкцією ч. 3 ст. 368 КК України передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні