У райлікарні на Волині закривають інфекційне відділення: колектив проти. ВІДЕО

2
0
У райлікарні на Волині закривають інфекційне відділення: колектив проти. ВІДЕО
Колектив Турійської районної лікарні виступив проти закриття інфекційного відділення, яке заплановане на 10 березня.

Про це розповів Суспільному Волині головний лікар Петро Мельничук. Таку резолюцію ухвалили під час колективних зборів за участю медиків, місцевих жителів та представників місцевої, районної влади.

Зустріч людей відбулася в холі медзакладу.
Екс-працівниця райлікарні Емілія Корніюк, розповідає, коли приїжджали з області, коли перевіряючі були, хвалили, казали, що немає кращої інфекції, як в Турійську, а тепер знищили інфекцію, закривають.

Інфекційне відділення Турійської районної лікарні працюватиме до 10 березня.

Головний лікар Петро Мельничук каже, що відділення розраховане на п'ять дорослих ліжок і п'ять дитячих. Зі слів головного лікаря, з впровадженням другого етапу медреформи, на обслуговування відділення не вистачатиме півтора мільйона гривень, загальний кошторис два з половиною мільйона.

"Дитячу інфекцію ми можемо зробити у дитячому відділенні, зробивши перегородку. Там можливо облаштувати дві палати. Щодо дорослого, то їх ні з ким не об’єднаєш, бо відділення специфічне. Тому є домовленість з Ковельським МТО, що дорослі, і діти на перших порах, будуть госпіталізуватися у Ковельське МТО. Медичних сестер направили в інші відділення, тому із середнім персоналом проблем немає, молодший скорочуємо", – розповів головний лікар.

У відділенні 12-ть працівників, п’ятьох скоротять, іншим запропонували нові посади.

Завідувачка інфекційного відділення лікарні Людмила Маковецька додала: "По сьогоднішній день надавали допомогу усім гострим інфекційним захворюванням, у нас були медикаменти необхідні, обладнання на рівні райлікарні, а коли були екстрені, то перенаправляли хворих в обласну інфекційну."

Із впровадженням нового етапу реформи медицини, каже завідувач інформаційно-аналітичного відділу Микола Шумік, - складно зробити економічні розрахунки розвитку закладу. Насамкінець зустрічі домовилися розрахувати необхідну суму на збереження частини відділення та вчергове зустрітися.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Красти і ділити бюджет потрібно так, щоб усі думали ніби це реформи!
Відповісти
Ще б в Любешові закрили, всерівно,не відділення,а чорт зна що.
Матраци вонючі,ліжка розвалені,у вікнах щілини,що можна руку просунути...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні