У Луцьку роки поспіль сусіди топлять квартиру знизу: власники комунальників в дім не пускають

1
10
У Луцьку роки поспіль сусіди топлять квартиру знизу: власники комунальників в дім не пускають
У Луцьку не можуть усунути затоплення квартири. Власниця квартири на вулиці Шопена, 4, звернулася до журналістів, бо її помешкання три роки поспіль затоплюють сусіди.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

З’ясувати, де протікає і усунути несправність комунальники не можуть, каже директор Луцького ЖКП №3 Руслан Юлдашев.

На місці, де були шпалери, пошкоджена пліснявою штукатурка, стіни, просякнуті водою, – показала власниця квартири на Шопена, 4 у Луцьку Олена Роюк. Три роки її помешкання заливає вода із труб, що протікають. Жінка каже: між кухнею і ванною прокладені труби водопостачання і каналізації.


"Після цього затоплення замкнуло проводку, світла не було , стелю мусили знімати, бо усе тут було затоплено і все на даний час гниє”, – розповідає жінка.

Усунути протікання, каже вона, не можуть, бо власники квартири, що над ними, не пускають працівників ЖЕКу.

Жінка показала письмові звернення і акти обстеження її квартири працівниками Луцького ЖКП№ 3, яке обслуговує будинок.

"Власник квартири треба щоб надав доступ до каналізаційної мережі і водопостачання. На даний момент вона цього не робить. Дільничний і поліція приходили, стукали у двері, вони двері не відчиняли і все”, – пояснює пані Олена.

Офісне приміщенні на першому поверсі. Орендар Роман Устяк каже: зі стелі протікає.

“Час від часу було замикання електропроводки уже, пліснява нас стінах. Ось ця стіна у плісняві і ми постійно протираємо тут воду. От тут тече постійно. Характерний запах цвілі з’явився у самому приміщенні”, – додав чоловік.

Директор Луцького житлово-комунального підприємства №3 Руслан Юлдашев каже: без дозволу власника у приватну квартиру потрапити комунальники не можуть. У квартирі, яка розташована над тією, що затоплює, зробили перепланування каналізаційної мережі.

“Вони на півтора метра переносять унітаз. Кладуть горизонтально по підлозі трубу. Відповідно, там десь не зачеканили правильно і від того іде підтікання 35-ої квартири. Для того, щоб це зробити, треба потрапити у квартиру, сам стояк іде посеред кухні”, – роз’яснює Руслан Юлдашев.

Директор ЖКП вважає, якщо сусіди не знайдуть порозуміння, то питання вирішувати потрібно через суд.

На момент зйомки у квартирі на третьому поверсі двері журналістам ніхто не відчинив.

Юрист Юрій Тертичний розповів, щоб позиватися до суду, власникам потрібно скласти акт про затоплення квартири.

“Також в акті обов’язково зазначити, які саме пошкодження були у квартирі на другому поверсі. Зокрема: на стінах, на стелі, на підлозі. У подальшому визначити орієнтовну вартість збитків, які завдані даними протиправними діями. Звичайно, що важливим є встановлення причини даного затоплення: чи затоплення відбувається унаслідок неправомірних дій жильців квартири, яка перебуває на третьому поверсі, чи, можливо, це квартира, яка перебуває на четвертому поверсі, тому бажано зайти у квартиру на четвертому поверсі і про відсутність чи наявність якихось фактів затоплення”, – пояснив юрист.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Доброго дня Шановне Панство. Три роки затікає то не багато, що робили весь цей час незрозуміло. А от слова горе адвоката вражають - " квартира яка перебуває на четвертому поверсі" - хочеться одразу запитати:- Взавтра вона там теж буде чи змінить своє розташування ??? Певно з української мови були в нього величезні проблеми.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні