На Волині дві заболочені території хочуть зробити заказниками

0
2
На Волині дві заболочені території хочуть зробити заказниками
Дві заболочені території, де зростає унікальна рослинність, планують оголосити заказниками та включити до переліку об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

Про це йшлося 25 лютого під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, повідомляє ІА Волинські новини.

На розгляд членів комісії винесли проєкт рішення Про збереження і розвиток природно-заповідного фонду області.

Як зазначила т. в. о. керівника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук, запропоновано оголосити два об’єкти природно-заповідного фонду місцевого значення, розташовані на території області, заказниками.

У перспективі буде створено ботанічний заказник «Фітеума» в селі Трубки Павлівської ОТГ та гідрологічний заказник «Перемильський» у селах Новостав, Липа, Гумнище, Перемиль Горохівського району.

Так, територія в селі Трубки вирізняється наявністю нехарактерного для лучно-болотної рослинності рідкісного на рівнині карпатського виду фітеума куляста (на головному фото). Цей західноєвропейсько-середземноморський неморально-монтанний багаторічник знаходиться в Україні на східній межі ареалу. На території Волинської області зареєстрований лише вдруге.

Своєю чергою, у селах Горохівського району цінною є заплава річки Стир, основу якої складають осокові болота з ділянками очерету, рогозу, котрі місцями переходять у заболочені луки з куртинами чагарників. На території майбутнього заказника наявні рідкісні оселища, які Україна охороняє на рівні законодавства.

Депутати підтримали проєкт рішення. Далі його розглянуть на сесії облради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні