На Волині обмежили продаж китайських одноразових захисних масок

0
-5
На Волині обмежили продаж китайських одноразових захисних масок
Через ажіотаж на купівлю медичних масок на підприємстві "Волиньфармпостач" бракує одноразових нетканих засобів захисту.

Про це Суспільному Волині розповів директор підприємства Микола Півнюк.

За його словами, нині в області ввели обмеження на продаж одноразових масок. У аптечних пунктах реалізують не більше десять штук у одні руки.

Микола Півнюк розповів, що станом на сьогодні на складах підприємства лишилося п'ять тисяч одноразових нетканих масок китайського виробництва. Ще 12 тисяч нині знаходяться у аптечних пунктах області.

Цих запасів, за словами директора "Волиньфармпостач", вистачить на 3-4 дні.

Ажіотаж на купівлю масок, пояснює, пов'язаний зі збільшенням рівня захворюваності на грип та ГРВІ в області та коронавірус у країнах Азії та Європи. Попит на маски у області триває близько місяця.

Завідувачка матеріальним відділом ДВТП "Волиньфармпостач" Валентина Павлосюк розповілпа, що у них в наявності є маски виробництва віола (по 50 штук у коробці). Маски марлеві в окремій упаковці.

"По одноразових в нашій мережі ми не закриємо повністю потребу. І напевно по Луцьку до кінця дня в нас буде, ну не всі підрозділи будуть. Ті що вчора ми закупили вони вже оприбутковуються і поїдуть в аптечні заклади, але це не та кількість, яка потрібна під ажіотажний попит. До кінця тижня, якщо ми не зможемо провести дозакупівлю ще, то ми можемо мати нестачу", – роз’яснює директор ДВТП "Волиньфармпостач" Микола Півнюк.

За його словами, нині у області в достатній кількості є медичні марлеві маски українського виробництва та вакцина від грипу. Коли відбудеться поставка одноразових масок китайського виробництва, на які утворився попит, нині не відомо.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні