У соцмережах продають неправдиві відповіді на тести ЗНО

0
3
У соцмережах продають неправдиві відповіді на тести ЗНО
У мережі шахраї вже «продають» відповіді на ЗНО-2020. Як і в попередні роки, задовго до зовнішнього незалежного оцінювання соціальні мережі рясніють «привабливими» пропозиціями, зокрема різні канали в Telegram.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

"Спритники за певну плату пропонують випускникам та їхнім батькам придбати зошити сертифікаційних робіт ЗНО-2020 із відповідями до них, запевняючи в надійності й достовірності джерела інформації, щораз вигадуючи нові схеми. Наприклад, для «переконливості» надсилають лист із буцімто офіційної скриньки Українського центру оцінювання якості освіти. Безумовно, купити можна що завгодно, але стовідсотково це не буде тест ЗНО.

В Українському центрі оцінювання якості освіти створено потужну систему захисту інформації на всіх етапах підготовки та проведення ЗНО. Укладають тести і друкують сертифікаційні роботи в умовах суворої конфіденційності", – повідомили в УЦОЯ.

Аби не бути ошуканим, абітурієнтів застерігають відхиляти сумнівні пропозиції. Натомість для ретельної підготовки до ЗНО радять проходити тести попередніх років, які є у вільному доступі в рубриці «Тести минулих років», перевіряти відповіді, аналізувати свої помилки, заповнювати прогалини у знаннях тощо.

Також застерігають, що деякі шахраї неправомірно ставлять логотип УЦОЯ на свій сумнівний контент. За зміст таких матеріалів відповідальності не несе.

Актуальну інформацію щодо ЗНО можна прочитати на вебсайті УЦОЯ, на офіційних сторінках у фейсбуці,інстаграмі та новоствореному каналі Тelegram.

"Аби не стати жертвами шахраїв, робіть свій вибір свідомо, користуйтеся достовірними джерелами, критично оцінюйте інформацію",— застерігає Український центр оцінювання якості освіти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні