--> Посадовцю Держгокадастру та сільському голові, яких зловили на хабарі на Волині, повідомили про підозру | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Посадовцю Держгокадастру та сільському голові, яких зловили на хабарі на Волині, повідомили про підозру

0
7
Посадовцю Держгокадастру та сільському голові, яких зловили на хабарі на Волині, повідомили про підозру
За процесуального керівництва прокуратури Волинської області начальнику міжрайонного відділу Головного управління Держгеокадастру у Волинській області та сільському голові повідомлено про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди в сумі 3700 доларів США.

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

Нагадаємо, затримані 20 лютого 2020 року посадовці в таку суму оцінили своє сприяння суб'єкту господарювання в одержанні в оренду земельної ділянки площею 27 га.

За даними інформаційного агентства «ВолиньPost», на хабарі «погорів» голова Копиллівської сільської ради на Маневиччині Костянтин Давидюк.

Зауважимо, що затриманий на одержанні неправомірної вигоди чиновник Держгеокадастру напередодні виграв конкурс на посаду начальника головного управління Держгеокадастру у Волинській області, але не встиг її обійняти.

Згідно з даними, оприлюдненими на сайті Держгеокадастру 19 лютого, переможцем конкурсу на цю посаду визнали Ігоря Левчика, начальника міжрайонного управління у Ківерцівському та Рожищенському районах Держгеокадастру.



Прокурори наполягатимуть на обранні цим чиновникам запобіжного заходу – тримання під вартою.

Згідно із санкцією ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, за одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане із вимаганням, передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні