--> На Волині чиновники відзвітували про ремонт дороги, якого не було. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині чиновники відзвітували про ремонт дороги, якого не було. ВІДЕО

0
-1
На Волині чиновники відзвітували про ремонт дороги, якого не було. ВІДЕО
Мешканці чотирьох вулиць міста Володимира-Волинського звернулися до обласної прокуратури і управління Нацполіції через відсутність дорожнього покриття. Люди кажуть, що ремонт дороги є, щоправда лише на папері.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Місцевий мешканець Ігор Матвіюк розповів, що асфальтована дорога поруч з його будинком є лише на папері. Насправді, замість дорожнього полотна, каже чоловік, на вулиці багно. Молода мама Марія Слабкевич із дитячим візочком, оминаючи багнюку, каже: додому добратися не реально, на прогулянку з дитиною важко вибратися. Після дощу взагалі пройти нереально.

Мешканці прилеглих вулиць зібралися, щоб обговорити відсутність дорожнього покриття.

"Зібралися, бо дізналися, що в 2017-му році в нас прокладений асфальт, але того асфальту фактично ніде нема, ні на яких вулицях. Вулиці всі в болотах стоять", – каже жителька Мар’яна Потіло.

"Як можна жити в таких умовах? Ми живемо у місті, хочеться нормального асфальту. Щоб діти наші нормально ходили не вимазувалися. Взуття, це страшне", – висловила обурення Жанна Яцук.

Ігор Матвійчук живе на вулиці Павла Тичини вже 37 років. Каже - щороку місцеві мешканці намагаються самотужки засипати рови та ями на шляху. Після дощу дорога перетворюється на болото.

Місяць тому, розповідає чоловік, дізнався, з сайту «Прозоро», що його вулиця та ще три прилеглі, відремонтовані державним коштом:

"Там розписано, що на наших вулицях знімалося асфальтно-бетонне покриття, вирізалося фрезою, кількість метрів які було вкладено. Почав питатися у друзів, кажу: ти знаєш, вулицю в тебе там ремонтували в тому році. Всі сміються, ніхто не вірить, як таке може бути. Подивились на казначейських проплатах. Є аванс, є договір, все розписано. Тобто все офіційно проведене, а нічого нема", – пояснює чоловік.

Згідно актів виконаних робіт чотири вулиці району Цегельного заводу міста були вкладені асфатовим покриттям на суму 609 тисяч 687 гривень. Насправді ж, розповів начальник управління ЖКГ міста Віктор Фіщук, ці гроші спрямували на ремонт іншої вулиці.

Чому в документах вказали ділянки, де нині багнюка, пояснює так:

"Це вулиця Панаса Мирного. Оце площа заасфальтована. Це єдина в принципі зроблена в асфальті ділянка, названа іменем цих чотирьох вулиць. Бо загальна площа виконаних робіт 1900 м. Загальна їх вартість понад 600 тисяч гривень. Для здійснення їх оплати названа іменами примикаючих і тих вулиць які перехрещуються."

За день мешканці чотирьох вулиць зібрали 73 підписи під зверненням до Головного управління Нацполіції Області та Прокуратури Волині, з проханням розібратися з ремонтом доріг мікрорайону.

Головний комунальник міста ініціативу мешканців прокоментував так:

"Коли ми говоримо про те, що не виконано робіт на 600 тисяч – це кримінальна відповідальність, конфіскація. А коли ми говоримо про те, що акт виконаних робіт названий трошки не так, ім’ям примикаючої вулиці – це, на мою думку, адміністративна відповідальність."

За словами Віктора Фіщука, на капітальний ремонт 4-х вулиць, де за документами вже є покриття, потрібно понад 20 мільйонів гривень. Таку суму, каже, нині бюджет міста не потягне. Мешканцям радить за власний кошт виготовити проектну документацію на капремонт дороги.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні