--> У районі на Волині запровадили карантин через спалах африканської чуми свиней | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У районі на Волині запровадили карантин через спалах африканської чуми свиней

0
-3
У районі на Волині запровадили карантин через спалах африканської чуми свиней
20 лютого, відбулося позачергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації. Причиною для екстреного зібрання став факт фіксації в області африканської чуми свиней.

Участь у засіданні взяли представники Волинського ОУЛМГ.

Нагадаємо, 18 лютого 2020 року в результаті дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Львівська регіональна державна лабораторія державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів підтвердила наявність ДНК вірусу африканської чуми свиней.

Зразок для дослідження було відібрано від трупа дикого кабана, виявленого в лісовому масиві Голобського лісництва Ковельського СЛАТ «ТУР».

Спеціалістами ветеринарної медицини Ковельського району дня було розпочато подвірні обстеження свинопоголів’я в населених пунктах Вівчицьк, Гончий Брід, Діброва, Партизанське, Майдан, Дарівка, Воля Любитівська, Дроздні, Битень, Погиньки, Новий Мосор, Солотвин та смт Голоби.

Паралельно надано інформацію користувачам мисливських угідь з метою обстеження їх територій. Повторних фактів виявлення хворих та загиблих тварин не встановлено.

Про це зазначив начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк. У підсумку комісією прийнято невідкладні заходи.

На території спалаху встановлено карантин і буде проведено заходи із депопуляції диких кабанів.

У зв’язку із ситуацією, що склалася, Волинське ОУЛМГ наголошує: із метою зниження ризику розповсюдження африканської чуми свиней при контакті з дикими кабанами необхідно дотримуватись основних санітарно-гігієнічних та профілактичних заходів.

Відповідно – всіх користувачів мисливських угідь зобов’язано:

– негайно провести обстеження наданих у користування мисливських угідь із метою виявлення трупів диких свиней та тварин із підозрою на захворювання;

– забезпечити посилену круглорічну підгодівлю диких кабанів із метою запобігання міграційних процесів;

– під час проведення підгодівлі або будь-яких інших заходів, пов’язаних із вилученням тварин (або виявлених їх решток) із природного середовища дотримуватися вимог біобезпеки;

– провести роз’яснювальну роботу серед населення та мисливських колективів щодо виникнення підозри на захворювання або виявлення загиблих тварин.

До слова, це вже не перший випадок захворювання диких свиней на АЧС. Одиничні випадки спалаху африканської чуми було виявлено у Любомльському та Ківерцівському районах. Тоді в результаті проведення комплексу заходів спалахи інфікування було зупинено на початковій стадії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні