--> Лідер гурту «Антитіла» запросив на концерт луцького підприємця. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лідер гурту «Антитіла» запросив на концерт луцького підприємця. ФОТО

1
3
Лідер гурту «Антитіла» запросив на концерт луцького підприємця. ФОТО
Лідер відомого гурту «Антитіла» Тарас Тополя розказав, як і чому луцький підприємець намагався «видурити» в артистів мільйон та замовити хлопців на корпоратив луцького підприємства.

Про це стало відомо у п’ятницю, 21 лютого, на пресконференції гурту «Антитіла» з журналістами в Луцьку.

Нагадаємо, луцький підприємець подав позов проти гурту «Антитіла» на мільйон гривень. Лучанин Сергій Лапковський звинувачує музикантів у тому, що вони буцімто скористались запатентованим ним способом створення музичних композицій – корисну модель №74516 «Спосіб налаштування параметрів музичної композиції».

Втім ні сам позивач, ні його представники не з’явились в залі суду. Відтак судове засідання було відкладене і перенесене. На наступне засідання ні Лапковський, ні його представники до суду знову не з'явилися, не пояснивши причин. Таким чином, суд ухвалив залишити позов Лапковського без розгляду і закрив справу.

Своєю чергою «Антитіла» ініціювали порушення кримінальної справи проти Сергія Лапковського. Вони звинувачують його у шахрайстві.
Як розповів журналістам лідер гурту «Антитіла» Тарас Тополя, 26 лютого в Києві буде судове засідання.

«Ми не потрапимо на нього, буде присутній наш адвокат. Це буде суд у справі про припинення дії цього патенту. Лапковський там виступає як третя особа. Тобто суд проти тих, хто видавав цей патент», – розказав він.



Артисти припускають, що автором всієї історії про нібито крадіжку запатентованого способу створення музичних композицій є не Лапковський.

«Думаємо, що він просто виконавець. Він навіть на суді заявляв, що в нього є бізнес-партнери. Тобто кошмарити артистів і вимагати мільйони гривень – для них це бізнес. І в суді він сказав, що це бізнес-таємниця, тому він не буде розголошувати прізвища своїх партнерів», – коментує Тарас Тополя.



Про те, чому Лапковський висунув звинувачення тільки гурту «Антитіла» – хлопці намагалися випитати в його матері, яка, до слова, робила аналіз композицій.

«Пояснення одне – він побачив, що «Антитіла» заробляють своєю творчістю, він бачить, що ми успішні артисти. Більше того, в рамках цього позову на один мільйон гривень, він робив фейкове замовлення гурту нібито на корпоратив компанії «Кромберг енд Шуберт» і потім, виходячи з тих документів, які були в переписці, він обґрунтовував цією перепискою позов до нас», – розказують музиканти.



Вони додають, що 20% репертуару українських гуртів підпадає під характеристики нібито патенту Лапковського.

«Але він побачив, що ми гастролюємо, успішно здійснюємо свою творчу діяльність. Вирішив, що в нас є гроші, аби з ним поділитися. І, більше того, він пропонував залагодити питання, «парішать» набагато дешевше, ніж позов. Щоб ми просто дали йому «кеш», і він від нас відчепиться. Ми на це не пішли, тому воно переросло в принциповий батл: або ми з усіма свідомими музикантами відстоюємо свою позицію, або відкриваємо ящик пандори для того, аби ці люди кошмарили всіх інших музикантів в Україні. Зауважу, лише в Україні, бо в світі такий брєд неможливий», – прокоментував ситуацію Тарас Тополя.



Користуючись нагодою, артисти передати вітання луцькому підприємцю Сергію Лапковському та запросили його на концерт, який відбудеться вже сьогодні.

«Приходь на концерт, послухати «Молоком». Випий валер’янки, ромашки і приходь послухати, як «Антитіла» нібито порушують нібито твій патент», – завершили хлопці.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До голубих на концерти не ходжу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні