Сімейне браконьєрство: на Волині батько з сином шість разів попалися рибпатрульним. ФОТО

0
-7
Сімейне браконьєрство: на Волині батько з сином шість разів попалися рибпатрульним. ФОТО
У Локачинському районі батько з сином шість разів попалися на незаконному вилові риби.

Про це повідомляє Волинський рибоохоронний патруль.

«Більшість порушників після притягнення до відповідальності, сплати штрафу та збитків починають розуміти свою помилку та в подальшому стають законослухняними. Однак державні інспектори рибоохорони фіксують злісних порушників, які повторно вчиняють порушення», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, 14 лютого 2020 року на водосховищі поблизу с. Хорів Локачинського району Волинської області на території гідрологічного заказника «Лучний» викрито громадянина, що здійснював вилов риби однією риболовецькою сіткою. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушнику не вдалося завдати шкоди рибному господарству. На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Примітно, що це стало третім подібним порушенням, здійсненим даним громадянином. Так, 19 вересня 2017 року та 8 лютого 2018 року його було викрито за аналогічні правопорушення, однак тоді він використовував гумовий човен. Двічі суд обмежувався усними зауваженнями.

Також уже тричі притягувався до відповідальності син порушника. Зокрема, волинські рибпатрульні 2 грудня 2017 р., 22 жовтня 2018 р. та 7 листопада 2019 р. фіксували його на тій ж водоймі за риболовлею сітками з гумового човна. В даному випадку Локачинський районний суд кожного разу обирав стягнення у вигляді штрафу: першого разу – 340 грн, другого – 510 грн та третього – 340 грн. Останньою постановою суд призначив конфіскацію гумового човна, що й було здійснено виконавчою службою. Тому 14 лютого батько даного порушника ставив сітку на водоймі за допомогою гумового костюму.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні