Прабабуся 2-річної волинянки, яку покинула горе-мати, просить не забирати онуку

1
3
Прабабуся 2-річної волинянки, яку покинула горе-мати, просить не забирати онуку
Маму дівчинки, яка сама перебувала у Луцькій райлікарні, можуть позбавити батьківських прав. Прабабуся дитини, яку покинула горе-мати, просить не забирати онуку.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Керівниця Служби у справах дітей Торчинської селищної ради Руслана Христін розповіла, після того, як у соцмережі історію дворічної Даринки розповіли батьки пацієнтів, небайдужі почали зносити їй одяг, іграшки та гостинці у Луцьку районну лікарню.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Матір поїла спиртним, щоб не заважала: історія 2-річної Даринки, яка чекає маму у луцькій лікарні

Дворічна Даринка із села Буяни нині – під постійним наглядом прабабусі.

Дитина тиждень у районній лікарні, 4 дні була тут сама. 75-річна Марія Мирончук розповідає: після того, коли дізналася, що дівчинка у лікарні без мами – їй стало зле. Нині вони перебувають в одній палаті терапевтичного відділення.

"Тут була з дитиною малою, а потім якась подруга знову прийшла, вона вкрала ту дитину, ото таке получилося, біда. Дитина була з нею. Вона напилася, лежала, міліція забрала. Вже ж вона була вилікувана. скільки ми грошей витратили" – ділиться жінка.

Даринці – два роки і два місяці. Зі слів лікаря-педіатра Олександра Коменди, упродовж місяця дитина потрапила сюди вдруге. Першого разу була тут з мамою. Та її самовільно забрала з лікарні.

"У той же вечір було знайдено цю дитину з мамою на зупинці. Мама знаходилась в стані сильного алкогольного сп’яніння. Дитина холодна, голодна. Направлена в обласну дитячу лікарню з’явились явища бронхіту, температура, відповідно, лікування. 3 дні вона перебувала в реанімації, після цього направлена до нас. Зараз вирішується питання про направлення дитинки в будинок малютки" – повідомила педіатр.

У Даринки є 8-річний брат і 3-річна сестра. Нині вони в Рожищенському дитячому притулку. Батько з мамою не були в шлюбі, він їх покинув. Де нині жінка – бабуся не знає.

"Зустріла якихось друзів і почалась п’янка. П’янка і гулянка – і я її більше не бачила в хаті. Я її навіть тією палкою била, сварилася з нею. А вона втече – і все" – розповіла прабабуся Даринки Марія Мирончук.

Дитина – під цілодобовим наглядом медперсоналу. Небайдужі принесли їй одяг, іграшки та гостинці.

Медсестра Галина Бухінська каже, на свій вік (два роки) дівчинка дуже розумна: "Дуже чисто говорить, все розуміє. Невибаглива така. Дуже розумна дитина, в нас з нею великих проблем не було".

За словами начальниці Служби у справах дітей Торчинської селищної ради Руслани Христін, родина перебуває на контролі в органів опіки протягом року. Справу про позбавлення Світлани батьківських прав на дітей передали до суду.

"Для вирішення питання в судовому порядку щодо виконання нею в подальшому своїх батьківських обов’язків, або надання діткам статусу дітей, позбавлених батьківського піклування націлювали її на те, щоб вона робила кроки зі своєї сторони, щоб дітки виховувалися в рідній сім’ї. Яким чином вона буде себе протягом судового процесу поводити – передбачити не можу. Вона частково йшла назустріч, інколи прислухалася, інколи не прислухалася" – пояснила Руслана Христін.

"Я їх гляділа, як не було, гляжу і буду глядіти. Людочки, тільки молю-прошу, не заберіть їх від мене, бо я не видержу" – запевняє прабабуся дівчинка.

Журналісти побували біля будинку Марії Мирончук, у якому росли троє дітей Світлани. Хотіли поспілкуватися з нею. Вдома матері не було. Двері знімальній групі Суспільного не відчиняли.

Детальніше в сюжеті:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Проснулися, а де ви всі були раніше, коли мати гуляла та поїла малюка, замість молока, горілкою.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні