Атовець із Волині пропонує оригінальні подарунки до 8 Березня. ФОТО

0
11
Атовець із Волині пропонує оригінальні подарунки до 8 Березня. ФОТО
Родина Юрія Жука та Кристини Єсейкіної відома волинянам із часів Помаранчевої революції. Саме на Майдані Незалежності восени 2004 року молоді люди познайомилися, закохалися і одружилися. Тоді новоствореній сім’ї пообіцяли надати житло представники Партії регіонів Нестор Шуфрич та Ганна Герман. Однак далі обіцянок справа не зрушилася.

Нині в сім’ї Юрія і Кристини підростають п’ятеро діток. За понад 15 років у житті родини відбулося багато змін. По-перше, вони таки отримали власне житло. По-друге, Юрій двічі побував у зоні АТО. У 2014 році у складі добровольчого батальйону «Правий сектор», а в 2016 році пішов служити за контрактом. Під час бойових дій отримав важкі поранення і чотири контузії. Згідно з висновком МСЕК, йому надали другу групу інвалідності.

«Спочатку в Луцьку не взяли до уваги висновки столичних медиків і двічі надавали Юрію третю групу інвалідності. Але я вирішила боротися за справедливість і записалася на прийом до тодійшнього голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка. Він запросив на зустріч голову обласної МСЕК і начальника обласного управління охорони здоров’я. Сказав їм, що може відправити їх у зону бойових дій. Після того Юрію таки надали другу групу», – розповідає Кристина.

Родина вже 9 років проживає у приватному будинку неподалік Володимира-Волинського. Утримують чимале господарство: корову, свині, птицю, садять город. Кристина каже, що це дозволяє їм споживати натуральні продукти. Жінка навіть навчилася варити згущене молоко і тверді сири. А домашній майонез вони роблять вже кілька років.

«Я щодня готую 10-літрову каструлю борщу чи супу, стільки ж каші чи макаронів. З харчами у нас проблем нема. Але ж дітей треба взути і одягнути, поповнити рахунки мобільних телефонів, заплатити за інтернет. Вони хочуть цукерок, фруктів. У лютому ще додалася морока із заблокованими телеканалами. Щоб заробити на ці витрати, ми вирішили майструвати вироби із дерева. Таку ідею нам подали на одному з курсів реабілітації учасників АТО», – розповідає Кристина.

Кристина і Юрій почали виготовляти з дерева різьблені шкатулки та кухонні набори: дощечки, товкачі, ложки та лопатки. Таким чином глава родини проходить реабілітацію. Допомагає також старший син. Юрій каже, що сировину із бука та берези купує в Закарпатті. Візерунки вигадує сам.

«Ми не просимо благодійної допомоги. Допоможіть реалізовувати вироби. Так ви підтримаєте нашу родину, а ми зможемо оплачувати свої рахунки», – зазначає Кристина.

Якщо когось зацікавила пропозиція Юрія та Кристини, звертайтеся за номерами вайберу:

(050) 995-65-60 (Юрій), (095) 510-28-77 (Кристина).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні