Керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ (МП) мав бути на Об’єднавчому Соборі в Києві. ДОКУМЕНТ

0
-6
Керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ (МП) мав бути на Об’єднавчому Соборі в Києві. ДОКУМЕНТ
Прибуття митрополита Володимир-Волинського і Ковельського УПЦ (МП) Володимира очікували на Об'єднавчому Соборі українських православних церков, який відбувся 15 грудня 2018 року в соборі Святої Софії в Києві.

Про це повідомила українська журналістка, головний редактор інтернет-видання «Левый берег» Соня Кошкіна (Ксенія Василенко) на своїй офіційній сторінці в соцмережі «Телеграм».

«Пам’ятаєте, рік з хвостиком тому я писала: на Помісному об’єднавчому Соборі ПЦУ очікували десятьох високопоставлених ієрархів МП, – зазначає журналістка. – Які вже тоді готові були підтримати ПЦУ».

Дня них були заготовлені навіть таблички з регаліями, виділені окремі місця в залі, додає Соня Кошкіна. Проте прибули тільки двоє: Олександр Драбинко (колишній референт митрополита Київського і всієї України УПЦ Володимира, з 2006 року – його секретар) і Симеон, митрополит Вінницький і Барський.

«Решта… У кожного були свої причини… На жаль…» – пише редакторка «Левого берега».

Водночас вона публікує список ієрархів УПЦ (МП), запрошених на Об’єднавчий Собор. Серед них – митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (в миру – Костянтин Павлович Мельник).

«Понад рік я «полювала» за цим списком. І ось він, нарешті! У світській пресі – вперше. Нещодавно з’явився на одному не вельми, на жаль, відвідуваному тематичному сайті, й на цьому все. Але тепер – в епіцентрі уваги», – пише Соня Кошкіна.

Довідково. Об'єднавчий Собор українських православних церков відбувся 15 грудня 2018 року в соборі Святої Софії в Києві. Учасники собору встановили статут та обрали предстоятеля Православної церкви України. Ним став Епіфаній.

Митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир (у миру – Костянтин Павлович Мельник) – архієрей Української православної церкви (Московського Патріархату), керуючий Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП). Керує єпархією з 14 червня 2011 року. У 2014 році, напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, тоді ще архієпископ Володимир відвідав урочище Вовчак в лісах Турійщини та разом із супроводжуючими священниками відслужили заупокійну літію на могилі повстанців «Волинської Січі».

Володимир-Волинська єпархія – єпархія Української православної церкви (Московського патріархату) на території західних районів Волинської області: Володимир-Волинського, Іваничівського, Ковельського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського і Шацького, а також міст Володимир-Волинський, Ковель і Нововолинськ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні