У монастирі в Жидичині знайшли місце захоронення. ФОТО

0
10
У монастирі в Жидичині знайшли місце захоронення. ФОТО
У чоловічому монастирі Святителя Миколая Чудотворця в с. Жидичин Ківерецького деканату братія відшукала давню усипальницю.

Про це повідомляє управління Волинської єпархії Православної Церкви України, посилаючись на фейсбук-сторінку «Чернецтво Волині».

У підземеллі головного храму, що повернувся у лоно Православної церкви України, поховані настоятелі монастиря, духовенство, будівничі, які очолювали і відновлювали обитель та упокоїлися в XVI–XIX століттях. Серед них – архімандрити Іона ІІ, Флоріан (Корсак), єпископ Холмський Августин (Лодзята) й інші.

За «совєтів» крипту обікрали і знищили, а в часи російського православ'я забетонували. Усипальницю підготували для відвідувань ченці та волонтери інформаційно-туристичного центру «Zhydychyn Center – Жидичин Центр». Тож парафіяни на всенічній перед Стрітенням молитовно вшанували померлих перед їхніми останками. Відтак насельники монастиря звершуватимуть тут щоденні заупокійні молитви.

Помолитись у крипті відтепер зможе кожен бажаючий. Вона знаходиться в підземеллі Свято-Миколаївського храму, який буде відчинений постійно.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні