На Волині безробітним допомагають із профорієнтацією дистанційно

0
-2
На Волині безробітним допомагають із профорієнтацією дистанційно
Волинська обласна служба зайнятості пропонує безоплатно отримати послуги з профорієнтації у дистанційному форматі – без відвідування центру зайнятості.

Будь-який громадянин, який відвідав центр зайнятості, може отримати інформацію про сучасний світ професій, їх зміст та вимоги до працівника, стан і перспективи розвитку ринку праці, підприємства, актуальні вакансії, послуги служби зайнятості щодо сприяння працевлаштуванню.

Профорієнтація дозволяє:

- зрозуміти, який вид професійної діяльності вам підходить;

- оцінити власні здібності, інтереси, можливості;

- усвідомлено обрати майбутню професію;

- оцінити власний потенціал та розробити стратегію кар’єрного зростання.

Професійний відбір проводять:

- для відбору безробітних на профнавчання під замовлення роботодавця;

- для відбору претендентів на вакантні посади на замовлення роботодавця.

Послуги з професійного відбору супроводжуються психодіагностичним тестуванням. Особи мають можливість взяти участь у професійному відборі за рекомендаціями фахівців центру зайнятості та за власним бажанням.



Окрім того, на єдиному соціальному середовищі зайнятості ДСЗ (https://www.dcz.gov.ua/) у рубриці «Громадянам» – «Професійна орієнтація» можна ознайомитися з профорієнтаційними послугами служби зайнятості, актуальними професіями, місцями, де можна отримати відповідну фахову освіту та низкою іншого.

Також кожен охочий може відвідати платформу з профорієнтації та розвитку кар’єри державної служби зайнятості (http://profi.dcz.gov.ua/).

Зареєстрованому на ресурсі користувачу надається можливість безоплатно отримати послуги з профорієнтації в онлайн форматі – без відвідування центру зайнятості – та провести власну профорієнтацію, якщо існує потреба у:

- виборі (зміні) професії;

- виборі майбутнього напряму професійного навчання;

- визначенні схильності до підприємницької діяльності;

- оцінці власних здібностей та навичок (Soft Skills);

- саморозвитку.

Ви завжди можете отримати додаткову консультацію від фахівців Волинського обласного центру зайнятості (тел. 72-54-37) або ж, звернувшись до відповідних фахівців філій Волинського ОЦЗ та центрів зайнятості області за адресами, вказаними за посиланням: (https://vol.dcz.gov.ua/publikaciya/kontakty-miskogo-miskrayonnogo-centriv-zaynyatosti-ta-filiy-volynskogo-oblasnogo-centru).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні