Волинська дитяча обллікарня проти приєднання до перинатального центру. ВІДЕО

0
7
Волинська дитяча обллікарня проти приєднання до перинатального центру. ВІДЕО
Персонал волинської обласної дитячої лікарні проти реорганізації медичного закладу.

Про розповів його директор Сергій Ляшенко, йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

На 28 сесії обласної ради депутати проголосували за об’єднання лікарні і перинатального центру в одну медичну установу – "Обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства". За припинення діяльності обласної лікарні, як окремої медичної установи віддали голос 34 депутати.

Щодня до приймального відділення обласної дитячої лікарні в середньому звертається до 30 дітей. Як правило, це ургентні хворі, розповіла старша медична сестра Людмила Горбатюк. Вона 35 років працює тут, з них – 27 у приймальному відділенні. Каже: об’єднання дитячої лікарні з перинатальним центром не підтримує.

"Оці такі зміни, ніби ми мали бути одне, потім нас вирішили роз’єднати, чомусь, я в те питання не вникаю. Потім нас знову нас об’єднали. Оце шарахання лякає, нестабільність лякає" – зазначила вона.

Людмила Горбатюк - одна із тих, хто підписав звернення до депутатів не реорганізовувати медустанову. Крім неї звернення підписали 860 працівників лікарні, розповідає керівник обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко.

"Це нонсенс. Такого немає в Україні. Ми відповідаємо за дитячу допомогу населенню Волині, одні, монополістично. Перинатальний центр – в першу чергу допомога породіллям, потім вже дитяча допомога" – прокоментував ситуацію генеральний директор Волинської обласної дитячої лікарні Сергій Ляшенко.

Волинська обласна дитяча лікарня почала свою роботу 1986-го року. Розрахована на 325 ліжок. Нині майже тисяча працівників надають медичну допомогу пацієнтам за 64-ма напрямками роботи.

Одним із наймасштабніших проектів медичного об’єднання стало будівництво перинатального центру, каже Сергій Ляшенко.

Коли заклад був майже добудований, 2018-го його від’єднали від обласної дитячої лікарні і зробили окремою структурою. Нині медустанови хочуть знову об’єднати, підпорядкувавши лікарню перинатальному центру.

"Перинатальний центр – це була наша дочерна установа. Ми нею хвилювалися, переживали, будували, ходили оглядали, як будується, виріс на наших очах. Нам було неочікуваним, коли від’єднали центр. Ця організація як на мене повинна була б звучати так: не до дитини приєднувати маму, а дитину до мами" – висловила думку лікар анестезіолог Надія Катаман.

За останні 3 роки в лікарні відкрили 3 нових відділення, каже директор Сергій Ляшенко, відремонтували приймальне, нині оновлюють відділення медичної генетики і операційні блоки нейрохірургії. Торік завершили капітальний ремонт другого педіатричного відділення. Витратили 2,5 млн грн. благодійних грошей і майже 300 тисяч бюджетних.

"Враховуючи те, що Україна вступає в медичну реформу, переходить на заключення договорів і оплату з НЗСУ, було б логічно дати обом закладам попрацювати в умовах нових правил господарювання, а тоді вже дивитися в інтересах пацієнтів, дітей, чи щось міняти, чи не міняти. Побачити ефективність чи ми будемо справлятися, чи не будемо. Нажаль, я на сьогоднішній день не бачу обґрунтування" – коментує генеральний директор лікарні Сергій Ляшенко.

Для обґрунтування реорганізації і об’єднання медичних установ журналісти звернулися до обласної ради, яка відповідає за ці заклади медицини.

Прокоментувати у пресслужбі облради пообіцяли згодом. Керівниця перинатального центру Ірина Горавська погодилася озвучити свою позицію щодо рішення депутатів наступного тижня.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні