Залишене руйнуватися майно совдепу: обговорили долю луцького Будинку офіцерів. ФОТО

2
5
Залишене руйнуватися майно совдепу: обговорили долю луцького Будинку офіцерів. ФОТО
У Луцького національного технічного університету можуть забрати приміщення Будинку офіцерів на вулиці Винниченка, 8. У міськраді кажуть, що керівництво навчального закладу не виконує умови договору: не проведена реконструкція та ремонт історичної пам’ятки.

Про це стало відомо у четвер, 13 лютого, на засіданні постійної комісії з архітектури.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: За лаштунками луцького ...поки ще Будинку офіцерів. МАЙНО СОВДЕПУ

Як розповів начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Олександр Котис, в 2016 році був приміщення Будинку офіцерів передали на баланс Луцькому національному технічному університету. У одному з пунктів договору йдеться про те, що до 2021 року в приміщенні мали закінчитися реставраційні роботи.
Нині, за словами Олександра Котиса, Будинок офіцерів – історична пам’ятка, знаходиться в напівзруйнованому стані: на стінах утворюється грибок, територія захаращена, невдовзі від сирості почнуть розсипатися стіни.

Члени постійної комісії поцікавилися в проректора Луцького НТУ Андрія Щерби, чи планує керівництво ВИШу зайнятися благоустроєм та реконструкцією наявного на балансі університету приміщення.

На що Андрій Щерба відповів, що згідно з документами, в Будинку офіцерів запланували облаштувати культурно-освітній центр ЛНТУ.

«Плануємо відновлювати, виготовляти проєктно-кошторисну документацію», – сказав проректор.

Голова постійної комісії Андрій Козюра запропонував офіційно звернутись до університету, аби вони почали ремонтні роботи приміщення.

«І нехай за місяць на черговому засіданні профільної депутатської комісії повідомлять нам, які заходи вони здійснили, яким чином провели благоустрій. Бо виходить, що в нас є найцінніший але й найбільш занедбаний історичний будинок в Луцьку», – виступив Козюра.

Олександр Котис припустив, що керівництво університету не спішить з ремонтними роботами, бо відповідальність за невиконання договору: мінімальний штраф – 1700 гривень.

Натомість присутній на засіданні комісії заступник начальника відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Петро Троневич зауважив, що існує стаття закону про вилучення пам’ятки.

Так, члени комісії вирішили дати керівництву Луцького національного університету ще місяць на те, аби почати хоча б якісь роботи.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це наш стиль роботи: засрати до невпізнаності, а потім думати, що з ним робити. Ще десяток років тому в приміщенні працювала купа офісів підприємців, сьогодні - купами сміття і руйнація. А Савчуку передавати було не варто. Він нікого, крім себе, не бачить. Катастрофічно обмежена людина. Якби жив Божидарник... Царство Небесне ректору і освітянину від Бога.
Відповісти
Дайте приміщення Козюрі.Він його точно пристроїть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні