Депутати затвердили бюджет Волині на 2020 рік

0
8
Депутати затвердили бюджет Волині на 2020 рік
На 28 сесії обласної ради, що відбулася 12 лютого, депутати проголосували за бюджет на 2020 рік. У документі передбачено 2,724 мільярда доходів і 2,719 мільярда видатків.

За словами голови облради Ірини Вахович, у документ протягом п’яти ще будуть вносити технічно-юридичні правки. Лише після цього із документом можна буде ознайомитися на сайтах обласної ради та облдержадміністрації.

«Ми будемо вносити зміни до бюджету 2020 за рахунок тих коштів, які будуть виділятися з державного бюджету. Є певні субвенційні кошти, які ще не розподілені. Тобто в загальному обсязі, напевно, буде більше», – зазначив директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк.

За словами головного фінансиста області, в загальному було змінено 36 мільйонів. Знято 10 мільйонів, які ставили у проєкті бюджету для депутатського фонду. Крім того, 8 мільйонів співфінансування зі Світовим банком.

«Думаю, при внесенні змін ми повернемося до цього питання. Крім того, були зняті певні суми по енергоносіях . Залежно від погодних умов, можуть бути зекономлені кошти за січень-лютий. Адже ми не платимо ті суми, які передбачалися. Ці всі кошти зарезервовані і суми будуть розглядатися при внесенні змін до бюджету при розподілі вільних залишків. По загальному фонду ця сума становить 44 мільйони. Не можна сказати що є суттєві зміни, бо дохідна частина по власних доходах збільшена на 11,6%. Це немало, Рівненська область планує тільки 7%», – поінформував Ігор Никитюк.

Нагадаємо, питання бюджету області виносилось на грудневу сесію Волиньради, однак тоді депутати не проголосували за нього. Проєкт назвали «сирим» і відправили на доопрацювання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні