У Луцьку небайдужі підлітки просять встановити контейнери для роздільного збору сміття

0
-1
У Луцьку небайдужі підлітки просять встановити контейнери для роздільного збору сміття
У Луцьку підлітки зареєстрували петицію з проханням встановити у місті роздільні контейнери для сміття.

Авторки петиціїДацюк Валерія та Яценко Марина.

Дівчата стурбовані, що в 2018 році Україна увійшла у топ – 10 країн з найбільшою кількістю сміття (за версією агентства 24/7 Wall Street). У тексті петиції наводять арґументи: щорічно в Україні виробляється 10,6 тонн сміття на одного мешканця. Натомість переробляється лише 3,2% відходів, якраз через те,що в деяких містах України і досі не стоять контейнери для сортування сміття. У досвіді поводження з відходами Україна на кілька десятиліть відстала від розвинених країн Європи. У Європі ця система діє дуже давно.

Більшість людей добровільно сортують своє сміття. Для роздільного збору тільки на території Чехії встановлено 214 тисяч контейнерів.

Саме тому, йдеться в тексті петиції, є актуальним є питання встановлення на території міста спеціалізованих контейнерів для окремого збору твердих побутових відходів, а саме окремі контейнери для збору скла, пластмаси та паперу.

Міську владу просять забезпечити місто сучасними контейнерами для сортування сміття. Пропонують поставити три великі контейнери для сортування на кожні дворові смітники або просто розставити по місту звичайні маленькі: для збору скла, паперу і пластмаси.

"Такий крок не тільки допоможе врятувати планету, а також підвищить енергоефективність нашого міста – з'явиться можливість повторного використання ресурсів, що призведе до вирішення не тільки важливої екологічної проблеми, але й стане додатковим джерелом прибутку", – переконані авторки звернення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні