У селі на Волині віряни молилися під опечатаним храмом

0
-1
У селі на Волині віряни молилися під опечатаним храмом
У селі Сусваль у Володимир-Волинському районі віряни УПЦ (Московського патріархату) вперше зібралися на літургію перед зачиненим входом у храм, який опечатала поліція. Документи на церкву вже має громада ПЦУ.

Нагадаємо, 31 січня всі двері храму у селі Сусваль Володимир-Волинського району, де актуальний конфлікт між громадами ПЦУ та УПЦ, опечатала поліція.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Сусвалі священник Московського патріархату з прихожанами та старостою не впустили похоронну процесію в храм

Як повідомив юридичний відділ Української православної церкви, 9 лютого 2020 року релігійна громада на честь Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ (МП) села Сусваль Володимир-Волинського району Волинської області вперше зібралася на літургію перед зачиненим входом у храм.

"Віряни з настоятелем ієреєм Богданом Гнатюком пройшли на церковну територію, де відслужили недільне богослужіння. Минулої неділі громада не збиралася, щоб уникнути конфлікту, на прохання правоохоронців", – йдеться у дописі.

31 січня храм УПЦ в с. Сусваль опечатала поліція. Як оголосив начальник Володимир-Волинського відділу поліції Михайло Бобик, всі входи в храм будуть закриті доти, поки питання конфесійної належності громади не буде вирішено в суді.

Нагадаємо, громада УПЦ в Сусвалі була перереєстрована на користь ПЦУ розпорядженням голови Волинської ОДА 26 березня 2019 року. До того місцеві мешканці чотири рази збиралися, аби засвідчити: більшість вірян за перехід у ПЦУ. Так, під час третіх зборів 3 березня присутні віддали 144 голоси за ПЦУ, 4 були проти.

Однак отець Богдан, який правив раніше у храмі, громаді ключі від церкви не віддав.

У Володимир-Волинській єпархії УПЦ (МП) вважають, що охоронний договір щодо збереження церкви, підписаний з настоятелем Богданом Гнатюком, на сьогодні є дійсним, і це «на законних підставах дає йому право захищати свій храм».

Також нагадаємо, що священник УПЦ Богдан Гнатюк у жовтні 2019 року організовував паломницькі поїздки в Росію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні