Ночує в машині, бо ошукав поляк-роботодавець: поїхав на заробітки, аби допомогти сестрі хворій на рак

0
4
Ночує в машині, бо ошукав поляк-роботодавець: поїхав на заробітки, аби допомогти сестрі хворій на рак
47-річний Леонід Гловацький, мешканець Західної України, змушений жити у машині в Польщі, оскільки власник фірми у Люблінському воєводстві, в якого він працював водієм вантажівки, не заплатив чоловіку та забрав документ.

Вдома на чоловіка чекає дружина і півторарічна дитина. Про це інформує Буг, – посилаючись на News.Polsat.

У вересні минулого року українець приїхав до Польщі, щоб знайти роботу водієм вантажівки. Підписав угоду про роботу з транспортною фірмою у Люблінському воєводстві. Його єдиним бажанням було допомогти фінансово сестрі, яка хворіє на рак. Зазвичай, як зазначає чоловік, ночує в автівці, оскільки лишився ошуканим. Повернувшись з першого рейсу з Португалії, фірма, в якій був працевлаштований не заплатила Леоніду за роботу. Крім того, власник фірми забрав у нього документ, без якого українець не може працювати за професією.

За словами українського водія, він поїхав у Валбжих, там завантажився, а потім через Німеччину, Францію та Іспанію пройшов рейс до Португалії. Він додає, що без проблем доставив товар, а потім без жодних аварій, квитків, повернувся на базу з хорошою машиною. Там йому сказали, що він повинен отримати 1080 євро за роботу, але через мить почув, що компанія виписала йому договірні штрафи в розмірі 2100 євро.

Чоловік стверджує, що до сьогодні не отримав жодного підтвердження, за що на нього наклали такі високі штрафи. Більше того, роботодавець забрав документ, за яким Леонід може керувати вантажівкою. Перш ніж почати працювати, чоловік заплатив майже тисячу злотих за документ.

Зараз українець змушений жити в машині. Він залишився без засобів до існування.

“З їжею допомагали мої колеги, я не соромлюсь говорити, бо так було. Залишилось 1 злотий і 70 грошів, я купив пів буханки хліба”, – повідомляє він.

Польські журналісти зайшли до офісу транспортної компанії, щоб дізнатися про позицію компанії в цьому питанні. Один із присутніх чоловіків вискочив на репортера.

Про справу було повідомлено поліцію.

Спочатку представники експедиторів повідомили, що вони видадуть документи Леоніду. Проте, коли поліція від’їхала, власник фірми зажадав від українця підтвердження, що вони розрахувались. В іншому випадку документи йому не дадуть. Українець вирішив повідомити про це в поліцію. Водій не здається і не має наміру повертатись в Україну.

“У мене такий впертий характер, що я не поїду, поки не зароблю принаймні половину тієї суми, яка потрібна сестрі. Лікар сказав, що це вісім процедур, кожна з яких коштує 1600 злотих”, – додає чоловік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні