У Луцьку можуть припинити опалювальний сезон

2
10
У Луцьку можуть припинити опалювальний сезон
У Луцьку опалювальний сезон може зупинитись незалежно від погоди.

Про це заявляє ДКП «Луцьктепло».

Кожного місяця цього опалювального сезону споживачі змушені були платити менше.

Зокрема, середня фактична температура зовнішнього повітря (яка обернено пропорційно впливає на розмір нарахування), визначена як середньозважений показник на підставі офіційних даних Волинського обласного центру з гідрометеорології, у січні 2019 року склала -3,74ºС, а нарахування плати за послугу з централізованого опалення здійснено в розмірі 55,75 грн за м2. Цього ж року, у січні 2020 середня фактична температура зовнішнього повітря склала +0,98ºС а нарахування здійснене в розмірі 43,64 грн за м2.

Проводити таке порівняння по грудню 2018 і 2019 років було б некоректно з огляду на зміну тарифу в третій декаді Грудня 2018, та, не зважаючи на це, і тоді температурні показними були нижчими, а нарахування більшими.

Ще одна змінна, яка з’явилася цього опалювального сезону, і яку ДКП «Луцьктепло» впровадило, не зважаючи на рекомендаційний характер – коригування ціни природного газу згідно постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 №1082.

Відтак, розмір нарахувань за спожиті послуги в грудні 2019 року було зменшено на 20%. В числовому вираженні розмір нарахувань становив 95 147 404,65 грн разом за опалення та гарячу воду, а розмір знижки становив 19 029 480,93 грн. В свою чергу в січні 2020 року розмір нарахувань за квадратний метр опалювальної площі знизився на 16%.

Обидва ці чинники збільшували невпевненість в проходженні опалювального сезону, оскільки вони істотно впливають на економічні показники діяльности підприємства.

Помітили, що рівень оплати в листопаді 2019 року становив 88,2% (хороший показник, за який ми вдячні), знизився до 83,9% за підсумками грудня 2019.

В свою чергу, зведена заборгованість населення станом на 01.01.2020 становить понад 150 млн. грн.

В той час, коли об’єми виручки зменшуються, рівень оплати за послуги падає, а рівень розрахунків за спожитий природний газ за будь-яких умов необхідно тримати на рівні щонайменше 90% для того, щоб отримати номінації на наступний місяць.

В Луцьктепло невпевнені щодо того, чи зможуть продовжувати опалювальний сезон.

Просять споживачів заплатити за послуги.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вимагати оплату за послуги у розмірі 2400, при гарантованому конституцією соціальному захисту громадянина похилого віку у розмірі 2000- це щось не те. Не щиро. Або щось не працює.
Відповісти
Закрийте назавжди оте "Луцьктепло" і переведіть будинки на автономне опалення,і назавжди забудьте про проблеми неоплати за опалення і прориви теплотрас!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні