На фірмах, які можуть бути причетні до обміління Світязю – обшуки, – ЗМІ

0
0
На фірмах, які можуть бути причетні до обміління Світязю – обшуки, – ЗМІ
У вівторок, 4 лютого, працівники департаменту стратегічних розслідувань (ДСР) спільно із слідчим управлінням ГУНП із задіянням КОРДу проводять слідчі дії на територіях “Волинської Ягідки” (ТОВ, яке займається вирощуванням лохини) та ПП “Флора”, яке також спеціалізується на вирощуванні ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників.

Про це пише сайт Newsmakers.

Як йдеться у матеріалі, для поливу найбільших плантацій лохини в Україні ТОВ “Волинська Ягідка” незаконно та без відповідних дозволів облаштувало велетенські ставки в басейні річки Прип’ять, що призводить до обміління найбільшої перлини Волинського Полісся – озера Світязь.

Зокрема, причиною перевірок є низка можливих порушень цими підприємствами з використання водних ресурсів, що призвело до обміління Світязю та інших водних об’єктів на прилеглих територіях.

Нагадаємо, що ТОВ “Волинська Ягідка” створене та зареєстроване у Любомлі у 2016 році. Офіційні засновники та вигодоотримувачі — мама депутата, члена постійної комісії Волиньради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин В’ячеслава Богдана Оксана Богдан, дружина та донька іншого обранця громади, в минулому головного лісівника України Володимира Бондаря Світлана Бондар та Ольга Погребенник.


ЧИТАТИ ТАКОЖ: Одне з волинських підприємств побудувало неподалік штучні водні об’єкти на орендованій території площею 230 га без відповідних на це документів та здійснює з них водозабір для поливу саджанців лохини на площі понад 150 га.

Що стосується участі у вигідному бізнесі колишнього очільника Держлісагенства України та депутата Волиньради з новоствореної депутатської групи “Патріоти Волині” Володимира Бондаря, то він стверджує, що, будучи публічною особою, не займався бізнесом повноцінно, наразі ж йому нічого не заважає.

Загалом правоохоронці паралельно проводять обшуки і на ПП “Флора”, співвласником якого є Владислав Поляков.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні