Українська лікарка прийняла пологи на борту літака

0
3
Українська лікарка прийняла пологи на борту літака
Лікарка з Києва Альона Федченко на борту літака прийняла пологи у пасажирки з Таїланду. Сталося все вночі у літаку Qatar Airlines, який прямував за рейсом Доха-Бангкок.

Своєю історією вона поділилася у фейсбуці, повідомляє "Громадське".

«Третя година ночі. В літаку оголошують, що потрібен лікар. Я чесно спочатку думала прикинутись сплячою, але пішла. А там у хвості літака жінка на підлозі, стюардеси в розгубленості. Я рукавички одягнула, стала на коліна і вперед. Дякую кафедрі акушерства та гінекології НМУ ім. Богомольця. Згадала все в одну хвилину!» — розповідає лікарка про свій новий досвід.

Федченко зазначила, що перед тим, як вона прийняла пологи, стюардеси запитали її номер медичної ліцензії. В літаку увімкнули Wi-Fi, аби вона зв’язалася з сином і він швидко скинув фото її документів.

За словами лікарки, 23-річна громадянка Таїланду приховала доношену вагітність від співробітників аеропорту та літака, одягнувши балахон, а коли стало зрозуміло, що в неї перейми, часу не посадку не залишалося. Хлопчик народився повністю здоровим. Матір дитини теж почувається добре. Це її друга дитина.

Після пологів літак Qatar Airways зробив вимушену посадку у Калькутті (Індія) де й оформили дитину.

Зазначимо, що юридично дитина, яка народжується на борту літака, може претендувати на три види громадянства: громадянство країни, якій належить літак; країни, над чиєю територією відбулися пологи та країни, де літак здійснив посадку (за умови, якщо закони цієї країни передбачають таку можливість надання громадянства).

Подруга лікарки Наталія Бєлоконєва розповіла, що не всі пасажири літака з розумінням ставились до критичної ситуації. Багато людей були незадоволені через крики породіллі та вимушену двогодинну посадку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні