Питання про присвоєння загиблим Героям звання «Почесний громадянин Волині» – відтермінували

0
0
Питання про присвоєння загиблим Героям звання «Почесний громадянин Волині» – відтермінували
Питання про присвоєння звання «Почесний громадянин Волині» (посмертно) на найближчій сесії розглядатися не буде.

Про це заявила голова обласної ради Ірина Вахович, інформує пресслужба Волинської облради.

Нагадаємо, 28 чергова сесія обласної ради скликана на 12 лютого. В проєкті порядку денного пропонувалося розглянути проєкт рішення Про присвоєння звання «Почесний громадянин Волині» (посмертно), в якому передбачено удостоїти найвищою нагородою області дев'ятьох Героїв, які віддали своє життя за Україну. Попередньо голова обласної ради була ініціатором внесення змін до Положення про звання Почесний громадянин Волині.

В документі передбачили, що присвоєння звання "Почесний громадянин Волині" проводиться за рішенням обласної ради на підставі подання голови обласної ради не тільки до Дня незалежності України, а і до інших державних свят у разі присвоєння цього звання посмертно. Так само немає обмежень в кількості Лауретів звання, у випадку, якщо воно присвоюється посмертно.

Наразі в обласній раді є відповідні клопотання та документи на присвоєння звання дев'ятьом людям, тому був підготовлений проєкт рішення щодо них.

Пізніше до головної представницької влади звернулася громадська організація "Об'єднання дружин і матерів бійців учасників АТО", яку у Волинській області очолює Катерина Свищ. У зверненні до облради громадська організація просить обласну раду присвоїти звання "Почесний громадянин Волині" усім Героям одночасно і приурочити цю подію до одного з великих державних свят.

Голова обласної ради Ірина Вахович погодилася з аргументами родичів загиблих атовців та Героїв Небесної сотні, тому питання буде зняте з порядку денного 28 чергової сесії.

"Коли ж будуть готові всі клопотання і документи ми обов'язково повернемося до цього питання. Наш святий обов'язок – гідно вшанувати пам'ять волинян, які ціною свого життя відстоювали мир на нашій українській землі", – акцентувала голова облради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні