Луцькі школи на карантині, а учні в розважальних центрах

0
7
Луцькі школи на карантині, а учні в розважальних центрах
У Луцьку зафіксовано перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип. Найбільший ріст захворюваності спостерігається у віковій групі 5-14 років.

Про це йшлося в понеділок, 3 лютого під час брифінгу в управлінні охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації.

Головний спеціаліст із педіатрії управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Людмила Рожко нагадала, що нині всі школи Луцька закриті на карантин.

«Однак діти не сидять удома, а відвідують кінотеатри, роледроми та розважальні центри. Хоча карантин передбачає обмеження контактів. Ми ще раз нагадуємо, що від грипу рятують прості речі. Слід дотримуватися правил особистої гігієни, провітрювати приміщення та робити вологе прибирання, уникати місць масового скупчення людей. Необхідно ретельно мити овочі і фрукти, а продукти тваринного походження піддавати термічній обробці. Якщо доводиться спілкуватися із хворим на ГРВІ, то перебувати на відстані 2 метрів від хворого», - радить Людмила Рожко.

Заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Валерій Руцький, нагадав, що ще не пізно зробити щеплення від грипу.

На медичних складах Волині у достатній кількості є відповідні вакцини. Однак робити щеплення можна лише після консультації у сімейного лікаря.

Варто зазначити, що протягом жовтня-грудня 2019 року щеплення від грипу зробили 3 тисячі волинян.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні