Зафіксовано першу смерть від коронавірусу за межами Китаю

0
0
Зафіксовано першу смерть від коронавірусу за межами Китаю
На Філіппінах підтвердили смерть чоловіка, зараженого новим коронавірусом 2019 nCoV. Це перший епізод загибелі від хвороби за межами Китаю.

Про це пише УНІАН.

Як повідомляє Reuters, посилаючись на Департамент охорони здоров'я Філіппін, 44-річний чоловік помер від викликаної вірусом пневмонії. Загиблий побував в місті Ухань, де почався спалах епідемії. Всього на Філіппінах зафіксовано два випадки захворювання.

Друга хвора - 38-річна супутниця загиблого. Зазначається, що це перша смерть серед більш ніж 130 випадків захворювання коронавірусів за межами Китаю.

Водночас, в Китаї кількість заражених перевищила 14 тисяч осіб. Від хвороби загинули 304 людини. Як повідомляв УНІАН, число країн, де зафіксовані випадки зараження коронавірусом, сягнуло 27. Про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань влада Китаю заявила в кінці грудня 2019 року.

Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавіруса - 2019 nCoV. Він передається від людини до людини. Інкубаційний період коронавіруса триває від 2 до 12 діб.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавіруса з Китаю.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив МЗС, Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Міноборони та Мінінфраструктури оперативно розробити план і організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах коронавируса 2019 нCoV. За його словами, до ранку понеділка, 3 лютого, має бути чіткий план заходів Міністерства охорони здоров'я щодо недопущення занесення вірусу і поширення його на території України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні