В Україні – найвищий рівень оптимізму у населення за останні 5 років, – опитування

0
-2
В Україні – найвищий рівень оптимізму у населення за останні 5 років, – опитування
В Україні кількість людей, які сподіваються на краще у 2020 році, становить 42%.

Це найвищий рівень оптимізму за 5 років вимірювань. Такі дані опублікував Київський міжнародний інститут соціології, передає УНН.

"В Україні на краще в році, що настав, сподіваються 42%, тоді як гіршого чекають 17% опитаних. Відносно багато респондентів, біля чверті (26%), які вважають, що нічого не зміниться. Це найвищий рівень оптимізму за 5 років вимірювання, що перевершив достатньо високий показник 2015 року", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що оптимізм українців вочевидь пов'язаний з обранням нового Президента та Верховної Ради України, високим рівнем очікувань, надії на те, що їх особисте життя в результаті виборів зміниться на краще.

Зазначається, що у світі середній показник - на краще у новому році сподіваються 37% людей. 31% не чекає на зміни, а 25% вважає, що все буде ще гірше. Індекс оптимізму, який оцінюють, віднявши від позитивно налаштованих негативно налаштованих, склав 12 процентних пунктів – пп. Це показник у 2018 році в світі становив 13 пп.

"В Україні у 2019 році, порівняно з 2018 роком, відбувся значний приріст оптимістичних настроїв і зазначений індекс склав 25 пп. проти 4 пп. у 2018 році" - вказано у дослідженні.

Повідомляється, що Україна опинилася на 15 сходинці за рівнем оптимізму своїх жителів серед 46 країн.

"Рівень оптимізму суттєво виріс порівняно з розчаруваннями 2016 - 2018 років, коли рівень оптимізму упав до 2-х і 4 –х балів. Якщо ж порівняти українців з росіянами, то ми як на сьогодні, виглядаємо достатньо оптимістичними – 25 пп. проти 2 пп. у росіян. Хоча і це для Росії вже прогрес, оскільки порівняно з минулим роком цей індекс там навіть дещо зріс – з –3 пп. до 2 пп", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що найвищий рівень оптимізму у жителів таких країн, як Перу (62 пп.), Албанія, Нігерія, Казахстан та Вірменія. На останньому місці в рейтингу – Ліван, у якого -71 пп.

Довідка: міжнародне дослідження проводилось асоціацією незалежних дослідницьких агенцій Gallup International. В Україні дослідження вже п’ятий рік поспіль проводить Київський міжнародний інститут соціології (КМІС). В 2019 році в дослідженні взяли учать понад 45 тисяч жителів з 46 країн світу. Дослідники вважають, що ці результати можна екстраполювати на усіх жителів Землі. Респондентам ставили традиційне питання стосовно їх очікувань щодо майбутнього року: "Що стосується вас особисто, чи вважаєте Ви, що 2020 рік буде краще, гірше, або таким самим, як 2019 рік?".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні