Які найпоширеніші онкологічні захворювання серед волинян

0
-3
Які найпоширеніші онкологічні захворювання серед волинян
Лікарі-онкологи назвали найпоширеніші види раку на Волині.

Про це йшлося під час прес-конференції у Волинському обласному медичному центрі онкології сьогодні, 31 січня, пише інформаційне агентство "ВолиньPost".

Від онкохвороби страждає кожен 50-й українець. Щогодини від раку в Україні помирає 10 людей. Лікарі зазвичай уже нічим не можуть допомогти хворому саме через занадто пізнє звернення.


За інформацією волинських онкологів, у 2019 році в області зареєстрували 2 836 випадків уперше діагностованого раку.

Наприкінці 2019 року на обліку перебувало 23 516 осіб зі злоякісним новоутворенням. Торік від злоякісних пухлин померли 1496 волинян.
У п'ятірці найпоширеніших онкологічних захворювань серед волинян загалом – немеланомні злоякісні новоутворення шкіри, молочної залози (рак грудей), легень, прямої кишки, ректосигмоїдного з’єднання і ануса, а також шлунка.

Натомість найпоширенішими видами раку у чоловіків на Волині є злоякісні новоутворення легень, передміхурової залози, немеланомні злоякісні новоутворення шкіри, рак шлунка, нирок. Серед жінок – рак грудей (на першому місці), немеланомні злоякісні новоутворення шкіри, рак матки, яєчників, прямої кишки, ректосигмоїдного з’єднання і ануса.

Директор Волинського обласного медичного центру онкології Юрій Малімон розповів, що медзаклад у 2019 році пролікував більше 7 тисяч пацієнтів, зробили поняд 5 з половиною тисяч операцій, понад 3 500 пацієнтів отримали хіміотерапію.

Юрій Малімон зауважив, що приріст онкохвозахворюваності на Волині, як і в Україні загалом, щорічно становить приблизно 2–2,5%.

«Щорічно дуже помітно зростає занедбаність раку у людей. Часто, на жаль, люди звертаються вже тоді, коли або нічим не можемо допомогти, або можемо тільки дещо продовжити життя, але не вилікувати», – каже очільник онкоцентру. Він зауважує, що прикро, але волиняни не надають достатньої уваги онкопрофілактичним оглядам, хоча успіх лікування раку залежить саме від стадії, на якій виявили хворобу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні