Пустовіт розказав, хто блокує добудову луцької школи №13

2
-10
Пустовіт розказав, хто блокує добудову луцької школи №13
Секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт розказав, скільки грошей потрібно на добудову багатостраждальної школи №13.

Про це він розповів у коментарі журналістам.

Нагадаємо, батьки учнів ЗОШ №13 відсьогодні, 31 січня, не пускають дітей на навчання. Причина протесту – мовляв, влада міста ігнорує проблеми навчального закладу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Ми категорично проти»: батьки луцької ЗОШ №13 не хочуть віддавати дітей в інші школи

Ця школа, розташована на вулиці Чернишевського, давно потребує добудови. Тут немає актової зали, два роки тому спортзал закрили, бо він став аварійним. Приміщення, як от їдальня, «розкидані» територією школи, діти вчаться у дві зміни. Батьки кажуть: фізкультура круглий рік на вулиці.

За словами Пустовіта, проблема по ЗОШ №13 виникла вже давно. Для того, аби зробити корпус школи, потрібно 100 мільйонів.
«100 мільйонів це нам, практично, від усього в місті треба відмовитися, аби добудувати цей корпус. Можемо ми це зробити? Ми подумали, зважили і вирішили, що будемо це робити по ДФРР. Ми звернулися: на область щороку дають 200-300 мільйонів гривень. 150 мільйонів гривень область знаходить для 150 дітей в одному з сіл, де треба було збудувати школу. Знайшли ДФРР? Знайшли», – каже Григорій Пустовіт.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку батьки прийшли у міськраду вимагати добудувати школу. ФОТО

Він запевняє, що Луцька міська рада вже неодноразово зверталася, подаючи документи.

«Ми знову в цьому році подали. І знову наша 13-та школа чомусь не попадає. Обласна комісія, яка визначає пріоритетність об’єктів каже, що ця школа може почекати. Це не ми. Ми подали документи. Тим паче, що 100 мільйонів гривень на ремонт цієї школи – це невелика сума для Державного фонду регіонального розвитку. Це типові суми, які виділяються на подібні об’єкти. І в даному випадку ми розраховували на ці гроші. Але якщо обласна комісія вважає, що ця школа може почекати – то хай пояснюють, чому так», – розповів секретар Луцькради.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцьк три роки без мера, а прапорщик-секретар травить байки...
Відповісти
По селах де люди не платять податки,хоча їздять на заробітки на Московію, знайшлись гроші на нові школи, а для лучан нема.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні