Без діалогу зміни в трудове законодавство не вносять, – представник об’єднання роботодавців Волині

0
-1
Без діалогу зміни в трудове законодавство не вносять, – представник об’єднання роботодавців Волині
На переконання виконавчого директора Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців Анастасія Сохацького, зміни до трудового законодавства повинні вноситись на основі соціального діалогу між владою, роботодавцями і профспілками.

Про це він заявив у виступі на Волинському профспілковому вічі в четвер, 30 січня, у Луцьку.

Нагадаємо, у Луцьку відбулося Волинське профспілкове віче, учасники якого виступають проти внесення на розгляд Верховної Ради урядового проєкту закону «Про працю», що значно звужує права найманих працівників, усуває профспілки від захисту прав працюючих.

«Ми готуємося стати європейською державою, адже в центрі Європи розташовані. Відповідно на законодавчому рівні – в законах про організації роботодавців, про профспілки, а також про соціальний діалог – визначено всі правила поведінки і взаємовідносин з органами влади, місцевого самоврядування на основі соціального діалогу, який є невід’ємною частиною у вирішенні всіх питань, які стосуються економічного і соціального розвитку будь-якого регіону і держави в цілому. Якщо цих правил не дотримуватися, ми будемо відчувати анархію у вирішенні всіх питань, які буквально сніговим валом заповнюють нашу державу», – сказав Сохацький.

За словами виконавчого директора обласного об’єднання роботодавців, Волинь – єдина область в Україні, де тристороння угода між владою, роботодавцями і профспілками укладена і на обласному рівні, і в містах обласного значення, і в районах області.

Анастасій Сохацький навів приклад Польщі, де не було руху вперед, поки не запровадили соціальний діалог.

Тому, на його переконання, щоб досягти злагоди в суспільстві, щоб люди не перекривали дороги, владі потрібно почати цей діалог, а не штампувати сирі закони, які викликають збурення в суспільстві.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні