Знижка буде більшою: скільки заплатять лучани за опалення і гарячу воду за січень

0
-4
Знижка буде більшою: скільки заплатять лучани за опалення і гарячу воду за січень
Лучанам перерахують платіжки за гарячу воду й опалення, використані у січні.

Про це повідомляє пресслужба ДКП "Луцьктепло".

"Планова ціна на природний газ у січні дозволяла сміливо оголошувати, що знижка за послуги підприємства за підсумками місяця складе 7%, однак додаткове зниження ціни енергоносія НАК «Нафтогазом України» змусило коригувати попередній коефіцієнт", – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з тим, що НАК «Нафтогаз України» знизив ціну природного газу (без урахування зміни тарифів на послуги з транспортування, розподілу природного газу, торговельної надбавки постачальника) придбаного у січні 2020 року, та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24.12.2019 № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу», ДКП «Луцьктепло» здійснює перерахунок плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для всіх категорій споживачів із застосуванням знижки 16%. Для споживачів, помешкання яких не обладнані засобами комерційного обліку, знижка 16% буде застосована після врахування температурного коефіцієнту. Іншими словами, знижка буде застосована до нарахування за метр квадратний опалювальної площі.

Виходячи з попереднього Наказу ДКП «Луцьктепло» від 03.01.2020 №9, знижка для всіх категорій споживачів у січні мала складати 7%, однак чергове зниження ціни природного газу постачальником призвело до збільшення знижки до вище зазначених 16%, що відображено в Наказі ДКП «Луцьктепло» від 29.01.2020 №41 Про внесення змін до наказу від 03.01.2020 №9 «Про перерахунок вартості теплової енергії, послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання»

Таким чином, у платіжках за січень лучани знову отримають менші суми до оплати за спожиті послуги. Не зважаючи на це, рівень оплати за спожиті послуги за грудень складає 81%, а загальна заборгованість категорії населення станом на 1 січня 2020 року зросла до 161,3 млн. грн, що безумовно погіршує фінансову ситуацію на підприємстві.

Відтак, ДКП «Луцьктепло» звертається до споживачів з вимогою вчасно та в повному обсязі оплачувати рахунки на спожиті комунальні послуги.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні