Захворювання коронавірусу зафіксовано у 15 країнах світу: чи є вірус в Україні

0
-4
Захворювання коронавірусу зафіксовано у 15 країнах світу: чи є вірус в Україні
За оперативною інформацією Міністерства охорони здоров’я України станом на 29 січня, у світі зареєстровано 6 057 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції 2019-nCoV, 132 з них летальні. Окрім Китаю, захворювання зафіксовано у 15 країнах світу. Випадків захворювання в Україні не зареєстровано.

Про це повідомили в пресслужбі Волинського лабораторного центру МОЗ України.

Специфічного лікування коронавірусної інфекції 2019-nCoV не існує.

Новий вірус походить від сімейства коронавірусів, котрі викликають гострі респіраторні інфекції у людей, а також діарейні захворювання у дітей. Коронавіруси також є причиною хворобливих станів у тварин, в тому числі домашніх. Також коронавіруси мали зв’язок з виникненням важких захворювань в 2002 році – SARS та у 2012 році – Близькосхідного респіраторного синдрому.

Підозрюють, що мутації в даному випадку відбулися в м. Ухань (Китайська провінція Хубень) в умовах ринку живих тварин. ВООЗ співпрацює з китайською владою та глобальними експертами, щоб дізнатися більше про вірус, як він впливає на людей, які хворіють, як їх можна лікувати, та що країни можуть зробити, щоб реагувати.

Новий вірус перетнув видовий бар’єр та передається від людини до людини. Враховуючи, що імунітет у людей до нового віруса відсутній, він швидко поширюється і може викликати пандемію.

Ризик завезення віруса на територію України високий, враховуючи дуже активну міграцію українців по всьому світу, в тому числі і в Китай. Тому Міністерство охорони здоров’я України заявило, що не рекомендуються поїздки в Китай та інші країни, де вже реєструються випадки захворювання. Вирішується питання про припинення прямого авіазв’язку з Китаєм.

Стандартні рекомендації ВООЗ для широкої громадськості щодо зменшення впливу та передачі хвороби є такими, що включають гігієну рук та дихальних шляхів та безпечні харчові практики:

- Часто мити руки, використовуючи мило, або натирання на основі спирту;
- При кашлі та чханні прикривайте рот і ніс зігнутим ліктям або тканиною — негайно викиньте тканини і вимийте руки;
- Уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
- Якщо у вас лихоманка, кашель і утруднене дихання, зверніться до лікаря та поділіться попередньою історією подорожей зі своїм лікарем;
- Відвідуючи живі ринки в районах, в яких зараз спостерігаються випадки появи нового коронавірусу, уникайте прямого незахищеного контакту з живими тваринами та поверхнями, які контактують з тваринами;
- Слід уникати споживання сирих чи недоготованих продуктів тваринного походження. З сирим м’ясом, молоком або органами тварин слід поводитися обережно, щоб уникнути перехресного забруднення сирими продуктами.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні