Шахти Нововолинська можуть закрити, – ЗМІ

1
-5
Шахти Нововолинська можуть закрити, – ЗМІ
Українські шахти готують до закриття, про що свідчать документи, надіслані Міністру енергетики та захисту довкілля. Зокрема, рекомендуватимуть на ліквідацію і нововолинські копальні.

Про це пише "Буг" посилаючись на інсайдерську інформацію.

“Листом від 28 січня 11:53 доручається до 28 січня 16:00 (чотири години) урядовцям підготувати доповідні, інформаційні, аналітичні матеріали”, – написав у фейсбуці голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

До публікації прикріплений відповідний лист.


За результатами наради під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука від 27 січня дали вказівку Міністру енергетики та захисту довкілля Олексію Оржелю підготувати доповідь стосовно ліквідації шахт та потурбуватися про майбутню роботу для звільнених шахтарів.

“Оржелю О.А. підготувати доповідь стосовно ліквідації шахт з урахуванням пропозицій та розрахунків Мінсоцполітики щодо можливого вивільнення шахтарів; Мінекономіки щодо фокусування звільнених шахтарів на навчання іншим професіям; Мінінфраструктури щодо залучення звільнених працівників до інфрастуркутних проєктів”, – йдеться в документі.

Волинець зазначає, що ще минулого тижня під час презентації проєкту Концепції реформування вугільної галузі міністром енергетики, у Мінекоенерго не було ані конкретних пропозицій, ані чітких розрахунків.

“Тим більше за цей час не проводилося жодних консультацій на рівні гірновидобувних підприємств. То турборежим чи просто швидкісне виконання вказівок згори?”, – пише голова профспілки.

Як пише "Буг", готуватимуть до закриття 6 із 8 шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну, в тому числі і нововолинські копальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Ламать нє строїть" . Саме простіше закрити, а що потім, ще вже проблема наступного уряду...
Факт один: нового нічого не побудують, а шахти на металолом підуть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні