«Тунель кохання» чи дорога смерті: чому вирізали Радзивілівську дорогу в Олиці

0
-7
«Тунель кохання» чи дорога смерті: чому вирізали Радзивілівську дорогу в Олиці
Днями у соцмережі фейсбук користувачка Лілія Будняк оприлюднила допис, який сколихнув громадськість.

«Радзивілівська дорога – «Олицький тунель»… Хто не встиг побачити – вже і не побачить ніколи! Знищили... Болить! Природа століттями творила таку красу, а якась скотина вирішила знищити)))», – написала вона.

Допис зібрав чимало реакції, люди обурювалися, мовляв, знищили таку красу.

Фото з допису Лілії Будняк
Фото з допису Лілії Будняк


Щоб прояснити ситуацію, ми звернулися за коментарем до голови Дідичівської сільської ради Галини Романової. Вона, як тільки почула питання про дорогу, сміється: «А про те, що там дерева падали на голову, не пишуть?»

Дорога до Олики розташована на території Дідичівської сільської ради, однак перебуває на балансі області. Роботами там займалося управління транспорту та інфраструктури обласної адміністрації.

«Останні три роки серед людей, які часто нею їздять, ця дорога називалася «тунель смерті». Дерева там дуже близько до дороги, бо ж коли шлях прокладали, його розраховували на карету Радзивіла, а не автотрасу. Там росли тополі віком по сто років, і коли був вітер чи сильний дощ, по три дерева за раз дорогу перегороджували», – розповідає Галина Павлівна.

Дерева були аварійні.

«Я позавчора туди їздила: пеньок там діаметром до метра, але по колу деревини тільки сантиметрів десять, а вся серцевина стовбура чорна. У дерева теж є вікова межа, тим більше там, де ходять люди», – каже Галина Романова.

Такий вигляд мав «Тунель кохання»
Такий вигляд мав «Тунель кохання»


Згідно з нормами, біля дороги третьої-четвертої категорії від кромки на дев’ять метрів не може бути жодного дерева.

«Звісно, ми так далеко не вирізали, бо там і плодові дерева ростуть. Але всі аварійні прибрали. Молоді дерева залишили», – каже голова.

Наразі роботи на цій дорозі ще тривають, бо гілля вирішили віддати у Дернівський інтернат, у них там твердопаливний котел. Але благоустрій території – у планах. У тім числі обіцяють висадити молоді дерева.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні